Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Jacques Villeneuve

Villeneuve: "Nieuwe Ferrari-bolide zeer geslaagd"

Ferrari presenteerde dinsdag op prachtige Italiaanse wijze de nieuwe bolide. De SF1000 moet het team eindelijk weer een wereldtitel bezorgen. Volgens voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve beschikt de Scuderia dit jaar over een goede wagen.

Tegenover het Italiaanse Sky Sport laat Jacques Villeneuve weten dat hij de nieuwe Ferrari prachtig vindt: "Ik vind de nieuwe bolide van Ferrari zeer geslaagd, ze hebben de wagen op wat punten veranderd en delen van de wagen hebben wat weg van de Mercedes en dat is een goed teken. Wanneer de Ferrari-bolide net zo snel is als dat hij mooi is, belooft het een prachtig seizoen te worden voor de Scuderia."

Daarnaast is de Canadees zeer tevreden over het beleid van Ferrari, volgens de oud Williams-rijder heeft het team de juiste keuze gemaakt door het contract van Charles Leclerc al voor aanvang van het seizoen te verlengen: "De Italianen hebben een duidelijke keuze gemaakt met de contractverlenging van Leclerc. Met die keuze is de hiërarchie duidelijk geworden binnen het team en is Sebastian Vettel waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen begonnen bij het team uit Maranello. Leclerc kan zich nu ook optimaal focussen op het seizoen en de toekomst."

Toch lijkt Villeneuve wat betreft de kansen op een wereldtitel nog altijd meer geloof te hebben in de kansen van Mercedes: "Mercedes heeft de afgelopen jaren bewezen dat ze het beste team zijn en daarnaast beschikken ze over coureurs die weinig laten liggen. Het wordt ook interessant om te zien wat Red Bull met Honda gaat doen, tot nu toe hebben de Japanners alleen een opvallende power-unit gemaakt die niet altijd even betrouwbaar was."

6 reacties