Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Villeneuve velt stevig oordeel: "Hamilton had het jarenlang makkelijk"

Lewis Hamilton kende een uiterst lastig Grand Prix-weekend in Las Vegas. De Brit bleef in de kwalificatie steken in Q2 en kon ook in de race geen potten breken. Voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve denkt te weten waar dat aan ligt: Hamilton heeft niet meer het beste materiaal ter beschikking.

XPB 1254597 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton ving de Grand Prix van Las Vegas aan buiten de top tien, nadat hij tijdens de kwalificatie niet het maximale uit zijn W14 wist te halen. Teamgenoot George Russell wist dat wél te doen en startte in de top drie. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Hamilton zijn kwalificatie vroegtijdig ten einde kwam. Hoe komt dat toch? Na de race blikten F1-journalist Will Buxton, voormalig IndyCar-coureur James Hinchcliffe en oud F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve terug op het optreden van Hamilton in Sin City.

Buxton trapte af: "Wat is er toch met Lewis Hamilton aan de hand dit seizoen? We weten dat Lewis normaliter meesterlijk kwalificeert. Hij geeft zelf ook toe dat hij onlangs geregeld de verkeerde keuzes nam na de vrije training, waardoor het in de kwalificatie minder ging. In de race ging het dan overigens wel weer wat beter. Ik blijf er over peinzen: hoe kan het dat hij weekend na weekend niet goed presteert tijdens de kwalificaties?"

Villeneuve antwoordde: "Het (de Mercedes, red.) is een auto die heel lastig af te stellen is. Om die in het juiste window te krijgen, valt niet mee. George lijkt daar beter in te zijn. Je moet niet vergeten dat Lewis jarenlang een makkelijke auto ter beschikking had met extra paardenkrachten ten opzichte van de rest van de grid. Zelfs als de set-up of de strategie niet goed was, wonnen ze alsnog. Nu moeten ze keihard werken om die laatste tiende te vinden, dat zijn ze niet meer gewend", aldus de wereldkampioen van 1997.

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Video Coureurs ontsnappen aan zwaar letsel bij huiveringwekkende crash