Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Villeneuve: "Beest Verstappen is niet te verslaan, Red Bull wel"

Max Verstappen domineert in 2023 de Formule 1 en haalde in Qatar al zijn derde wereldtitel binnen. Volgens Jacques Villeneuve zijn de kwaliteiten van de Nederlander de doorslaggevende factor, niet zijn auto.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Veertien zeges, zestien podiums en meer dan tweehonderd punten voorsprong in het kampioenschap. Het zijn de cijfers die Max Verstappen in 2023 heeft neergezet. De Nederlander kent een sterk seizoen en reed ogenschijnlijk simpel naar zijn derde wereldtitel op rij. Verstappen kan tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten al zijn vijftigste zege boeken. Jacques Villeneuve vindt dat Verstappen bijzondere prestaties neerzet, zo vertelt hij tegen Gazzetta dello Sport.

"Het is Max die niet te verslaan is, Red Bull wel", is Villeneuve stellig. "Men moet niet vergeten dat Mercedes een seconde sneller was dan de rest toen zij domineerden. Er was op dat moment alleen een gevecht omdat er tussen de coureurs van Mercedes een conflict ontstond. De Red Bull is niet een seconde sneller dan de rest van het veld. Ze hebben moeite om polepositions te pakken en als ze het al doen, is het met een tiende verschil."

Villeneuve vervolgt zijn verhaal door vast te stellen dat de auto zo goed is als de 'tweede' coureur. In dit geval is dat Sergio Perez. "Verstappen pakt de poles, niet Perez. De Mexicaan staat telkens veel verder naar achteren, wat het niveau van de bolide laat zien. Verstappen is een beest. Hij won de titels in de laatste drie jaren. Zijn bolide was niet de doorslaggevende factor."

Villeneuve looft de rol van Jos Verstappen

"Verstappen is gevormd om te doen wat hij nu doet", is Villeneuve ook lovend over de rol van vader Jos Verstappen. "Zijn vader heeft hem lange tijd opgeleid en is ook weleens hard voor Max geweest. Daarom is Max ook onwijs hard voor zichzelf. Hij heeft nooit een slecht moment, want een mindere race van hem is eigenlijk een gemiddeld optreden van de andere coureurs. Max heeft veel energie en blijft zichzelf verbeteren. Het is heel lastig om hem te verslaan."

Villeneuve weet nog een belangrijke factor voor het succes aan te wijzen. "Ik denk dat hij plezier uit het racen haalt. Buiten Formule 1-weekenden racet hij ook online. Ik ben heel benieuwd wat hij gaat doen als hij ooit stopt met de Formule 1. Als je wint, word je niet moe van de sport, maar als het minder gaat, ben je het zat. Daarna mis je het racen weer als je twee maanden thuis zit."

De wereldkampioen van 1997 weet niet zeker of Verstappen alle resterende races wint. "Daar ben ik niet zeker van, want bij de start kan het zomaar misgaan. Iemand kan je bijvoorbeeld makkelijk raken als je zelf een slechte start meemaakt. Daarnaast verbetert Red Bull de bolide ook niet meer en zie je dat ze het iets lastiger hebben vooraan. Perez is er ook niet om Max te helpen."

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Video Coureurs ontsnappen aan zwaar letsel bij huiveringwekkende crash