© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: 'Prestaties Lance Stroll ondermaats'

14 nov. 2017 14:29 Ruud Dimmers 0 reacties
Jacques Villeneuve is van mening dat Lance Stroll nog erg veel moet leren wil hij succesvol worden in de Formule 1. In Brazilië had de Canadees weer eens een dramatisch weekend.

Villeneuve van mening dat Stroll stilstaat in zijn ontwikkeling

De prestaties van Lance Stroll zijn dit seizoen bijzonder grillig. In een aantal races kwam hij leuk voor de dag, maar er zijn ook weekend waarin hij dwars door het ijs zakt.

Voormalig F1-coureur Villeneuve vindt dat Stroll zich niet snel genoeg ontwikkeld. In Brazilië kwalificeerde Stroll zich als achttiende en reed hij een dramatisch slechte race. Dit terwijl Felipe Massa schitterde tijdens de kwalificatie en als zevende eindige. Zijn jonge teamgenoot werd bijna op een ronde gereden.

"Lance werd overklast door Massa die hem bijna op een ronde zette. Het was weinig indrukwekkend wat hij liet zien. Aan het einde van de race ging zijn band nog kapot, waardoor hij nog iets van een excuus had," laat Villeneuve aan Motorsport.com weten.

Stroll wist tot op heden veertig punten te scoren, maar werd afgedroogd door Massa in het kwalificatieduel. Daarin staat het liefst 16-2. Wat direct opvalt bij de rijstijl van Stroll zijn de trillende stuurbewegingen. 

"Je kan niet alleen naar de behaalde WK-punten kijken, maar je moet ook naar de snelheid kijken. Hij heeft zich dit seizoen nauwelijks verbeterd. Deze winter moet hij echt een stap gaan zetten, want zijn prestaties in andere raceklassen waren beter dan dit."

"Lance moet zich ontwikkelen en een andere teamgenoot die langzamer is dan Massa kan hem helpen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen