Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Prestaties Lance Stroll ondermaats'

Jacques Villeneuve is van mening dat Lance Stroll nog erg veel moet leren wil hij succesvol worden in de Formule 1. In Brazilië had de Canadees weer eens een dramatisch weekend.

De prestaties van Lance Stroll zijn dit seizoen bijzonder grillig. In een aantal races kwam hij leuk voor de dag, maar er zijn ook weekend waarin hij dwars door het ijs zakt. Voormalig F1-coureur Villeneuve vindt dat Stroll zich niet snel genoeg ontwikkeld. In Brazilië kwalificeerde Stroll zich als achttiende en reed hij een dramatisch slechte race. Dit terwijl Felipe Massa schitterde tijdens de kwalificatie en als zevende eindige. Zijn jonge teamgenoot werd bijna op een ronde gereden. " Lance werd overklast door Massa die hem bijna op een ronde zette. Het was weinig indrukwekkend wat hij liet zien. Aan het einde van de race ging zijn band nog kapot, waardoor hij nog iets van een excuus had," laat Villeneuve aan Motorsport.com weten.

Stroll wist tot op heden veertig punten te scoren, maar werd afgedroogd door Massa in het kwalificatieduel. Daarin staat het liefst 16-2. Wat direct opvalt bij de rijstijl van Stroll zijn de trillende stuurbewegingen. " Je kan niet alleen naar de behaalde WK-punten kijken, maar je moet ook naar de snelheid kijken. Hij heeft zich dit seizoen nauwelijks verbeterd. Deze winter moet hij echt een stap gaan zetten, want zijn prestaties in andere raceklassen waren beter dan dit." " Lance moet zich ontwikkelen en een andere teamgenoot die langzamer is dan Massa kan hem helpen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"