Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Villeneuve prijst vechter Verstappen: "Dat is de reden dat Red Bull nog bovenaan staat"

Jacques Villeneuve kwam onlangs met een opvallende anekdote op de proppen. De wereldkampioen van 1997 is ervan overtuigd dat je enkel op de top van je kunnen kunt presteren wanneer je constant uitgedaagd wordt - al is het door jezelf. Volgens Villeneuve is één iemand daar heer in meester in: Max Verstappen.

verstappen-villeneuve-2-racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de GP van Abu Dhabi werd F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve gevraagd of de jarenlange rivaliteit tussen Mercedes-teambaas Toto Wolff en Red Bull-teambaas Christian Horner het beste in beide personen naar boven haalt. De Canadees antwoordde volmondig ja en en zei dat zo'n rivaliteit "de enige manier is om vooruitgang te boeken."

"Je moet kijken naar personen die je motiveren, die je in de weg zitten en je daarom wilt verslaan", zegt hij tegen PlanetF1.

"Zonder rivaliteit ga je achteruit. In het verleden zagen we dat Mercedes eenvoudig won. Daardoor kwamen ze later te kort. Doordat het zo makkelijk ging zijn ze niet op tijd begonnen met het oplossen van hun problemen aan de auto van vorig jaar."

Villeneuve vervolgt: "Waarom? Omdat het voor hen jarenlang niet uitmaakte of de auto perfect was of niet. Ze hadden meer dan genoeg paardenkracht [om een eventuele mindere auto te compenseren, red.]", refereert Villeneuve naar de Mercedes-krachtbron die van 2014 - 2020 superieur was.

"De reden dat Red Bull nog steeds bovenaan staat, is dat Max altijd vecht alsof hij in een titelstrijd zit. Als hij het vier races voor het einde van het seizoen rustiger aan was gaan doen, had dat ervoor gezorgd dat Red Bull volgend jaar trager is", aldus Villeneuve.

Ondanks dat het momenteel niet van een leien dakje gaat bij Mercedes, is Villeneuve ervan overtuigd dat teambaas Wolff de juiste persoon is om de boel weer op de rit te krijgen. "Het is twee jaar geleden dat Mercedes het rijderskampioenschap verloor", zegt Villeneuve. "Daardoor viel het allemaal een beetje de verkeerde kant op. Zij zijn het niet gewend om niet te winnen. Een hoop monteurs konden er simpelweg niet mee leven om niet meer alles te winnen."

De Canadees gaat verder: "Maar Toto kwam sterk terug en Mercedes gaat de goede kant op. Hij heeft het karakter, de persoonlijkheid en de kracht. Het ligt er verder aan hoe alles binnen het team verloopt. Het heeft er ook mee te maken hoe George en Lewis met hun engineers werken en het team voorwaarts pushen, op dezelfde wijze hoe Max dat doet."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi