Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Villeneuve reageert op keiharde woorden Ricciardo

De verbale oorlog tussen Jacques Villeneuve en Daniel Ricciardo in Canada blijft maar voortduren. De Canadees stelde eerder de positie van Ricciardo ter discussie, waarna de Australiër zei dat Villeneuve 'altijd shit praat'. Nu reageert Villeneuve daar weer op.

Ricciardo Quali Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

2024 is nog niet het seizoen van Daniel Ricciardo. In de acht Grand Prix-weekenden die voor de race in Canada werden verreden, pakte de Australiër alleen punten tijdens de sprintrace in Miami. Die vierde plaats was dan ook zijn enige hoogtepunt van het seizoen tot dusver. Eerder dit weekend dat de wereldkampioen van 1997, Jacques Villeneuve, een duidelijke mening over Ricciardo.

"Waarom zit hij nog steeds in de F1?. We horen nu al vier of vijf jaar hetzelfde: 'We moeten de auto beter maken voor hem'. Arme hij, sorry, nee, je zit in de F1 en misschien doe je die moeite wel voor een coureur als Lewis Hamilton die meerdere kampioenschappen heeft gewonnen, maar niet voor een coureur die het niet kan. Als je het niet kunt, ga je naar huis en maak je ruimte voor iemand anders die je plaats inneemt." Daar voegde hij ook nog het volgende aan toe: "Zijn imago heeft hem meer in de F1 gehouden dan zijn daadwerkelijke resultaten."

Ricciardo had vervolgens de opmerkingen van Villeneuve meegekregen na afloop van de kwalificatie. "Hij praat altijd shit. Ik denk dat hij zijn hoofd een paar keer te veel heeft gestoten. Dus ik weet niet of hij ijshockey speelt of zo. Ik geef hem geen kans, maar al die mensen kunnen de pot op. Ik wil nog meer zeggen, maar we laten het hier maar bij", zo zei de Australiër tegenover onder meer Racingnews365.

Nu reageert Villeneuve weer op de woorden van de Australiër bij Sky Sports, nadat Ricciardo verrassend genoeg zijn RB op de vijfde plek had neergezet in de kwalificatie in Canada. "Het werkt goed, de auto past dit weekend bij hem en als je een auto hebt die bij je past, rijd je op je best. Het was een goede kwalificatie. Als hij dit weekend zo door kan gaan en dan nog vier, vijf, zes races zo kan rijden, dan komt het helemaal goed. Maar zoals hij al zei, het ontbreekt hem dit jaar aan consistentie."

Villeneuve vervolgt: "Zelfs dit hele seizoen, waarin het zwaar is geweest, krijgt hij steeds kansen. Hij moet het op de baan laten zien. Het was een goede kwalificatie, maar hij moet doorgaan", zo sluit de Canadees af.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training