Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: “Red Bull lijkt beter te presteren onder koelere omstandigheden”

F1-kampioen Jacques Villeneuve is in Melbourne aanwezig als analist van Sky Sport Italia. De uitgesproken Canadees vindt dat Red Bull tijdens de kwalificatie een sterke indruk maakte.

Waar het team in Q1 nog een tactische fout maakte met Pierre Gasly, daar liet Max Verstappen zien dat de RB15 genoeg potentieel heeft. “Verstappen vroeg zoals altijd het maximale van de auto, wat resulteerde in een prima vierde plaats. Doordat hij een aantal ronden vast zat achter een Toro Rosso, hebben we wellicht het beste van Max nog niet gezien. Wanneer ik de trainingen van vandaag analyseer dan lijkt de Red Bull beter te presteren onder koelere omstandigheden” aldus Villeneuve.

Waar de wereldkampioen van 1997 overtuigd is van de snelheid van de Red Bull, daar vraagt hij zich nog af of de wagen een heel seizoen mee kan gaan strijden om de prijzen. “Ik ben heel benieuwd naar de racepace van de Red Bulls. Daarnaast is het afwachten hoeveel motoren het team dit seizoen gaat verbruiken. De snelheid lijkt aanwezig te zijn, maar als het team dit jaar zes of zeven motoren moet gebruiken, dan gaat het alsnog niet meestrijden om de wereldtitel.”

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"