Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Risico voor Vettel is dat hij teveel van zichzelf vraagt'

Sebastian Vettel is zonder twijfel de man van het seizoen. In liefst acht van de elf races stond hij op het podium en vanaf dag een gaat hij aan de leiding in het WK. De regelmaat waarmee hij presteert was in zijn Red Bull periode al zijn troef en nu herhaalt hij dat kunstje bij Ferrari.

Voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve ziet daarin ook het grote verschil ten opzichte van de andere titelkandidaten waaronder Lewis Hamilton, maar waarschuwt dat de extreme focus ook haar tol kan eisen. " Zodra Sebastian in de auto zit dan gaat er een knop om. Alle andere dingen zijn niet meer belangrijk, maar dat kan ook tegen hem gaan werken. Hij is zo gefocust, misschien soms nog wel wat teveel." Dankzij vier zeges en vier tweede plaatsen gaat Vettel aan de leiding in het WK. Zijn regelmaat maakt het grote verschil met Lewis Hamilton die een wisselend vormpeil kent. Jacques Villeneuve ziet al valkuil voor Vettel dat zijn accu leegraakt richting het einde van het seizoen. " Als er een risico is voor Vettel, dan is dat niet dat er een herhaling komt van Baku, maar dat hij teveel van zichzelf vraagt. Het is erg lastig om dit hoge niveau van concentratie een heel jaar vol te houden, zeker met een lang seizoen als dit jaar."

Dankzij vier zeges en vier tweede plaatsen gaat Vettel aan de leiding in het WK. Zijn regelmaat maakt het grote verschil met Lewis Hamilton die een wisselend vormpeil kent. Jacques Villeneuve ziet als valkuil voor Vettel dat zijn accu leegraakt richting het einde van het seizoen. " Als er een risico is voor Vettel, dan is dat niet dat er een herhaling komt van Baku, maar dat hij teveel van zichzelf vraagt. Het is erg lastig om dit hoge niveau van concentratie een heel jaar vol te houden, zeker met een lang seizoen als dit jaar."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'