Villeneuve: 'Schumacher was mijn meest gevreesde tegenstander'

16 aug. 2018 10:50 Jan van der Burgt 1 reacties
Jacques Villeneuve wijst Michael Schumacher aan als zijn meest meedogenloze tegenstander op het circuit. Volgens de Canadees was elk gevecht met hem memorabel.

In een podcast voor F1.com slaagt Jacques Villeneuve er niet in direct zijn snelste tegenstander ooit te benoemen. Gebruik makend van de stilte die valt, draagt de interviewer een suggestie aan in de persoon van Michael Schumacher.

"Hij was sowieso mijn meest meedogenloze tegenstander", klinkt het vrijwel direct. "Schumacher had bepaalde trucjes. Je wist dat het elke keer dat je met hem vocht in tranen kon eindigen."

"Het maakte die gevechten echter tot de beste gevechten die ik ook heb gehad. Er is geen enkel gevecht met hem dat me niet is bijgebleven. Als ik terugdenk aan mijn felste duels in de Formule 1, kom ik altijd bij hem uit."

Als ook de naam van Fernando Alonso in diezelfde context valt, geeft Villeneuve te kennen dat de Spanjaard in zijn ogen de meest complete racer is op de grid:

"Zijn kwalificaties waren prima, maar in de races kon hij iets extra's geven. Hij is een geweldige racer, die nooit, maar dan ook nooit opgeeft."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen