Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Villeneuve stipt grootste verschil tussen Verstappen en Hamilton aan

Max Verstappen is de dominante factor in de Formule 1, zoals Lewis Hamilton dat enkele jaren geleden was. Toch ziet Jacques Villeneuve een duidelijk verschil tussen de twee.

Max Verstappen wint de ene na de andere Grand Prix. De teller loopt gestaag op, met inmiddels 42 F1-zeges schoon aan de haak. Jacques Villeneuve was in het begin van de carrière van de Nederlander soms zeer kritisch, maar naar mate de tijd vorderde, werd hij langzaam maar zeker een groot fan.

Vandaag de dag is hij een van de grootste fans van de tweevoudig F1-kampioen. Hij is onder de indruk van Verstappen, zo vertelt hij in gesprek met de Gazzetta dello Sport. "Ik ben niet verrast door de prestaties van Verstappen. Hij heeft altijd onwijs veel energie en geeft nooit op. Dat maakt het verschil. Zo is hij altijd al geweest, al jaren."

"Max geeft elk seizoen alles, maximaal. Als je kijkt naar de meeste andere coureurs, dan zie je daar veel pieken en dalen, met grote schommelingen. Bij Max niet. Ik weet niet waar hij zijn energie vandaan haalt. Als hij zo is, en dat is hij eigenlijk altijd, dan is hij onverslaanbaar."

Wisselvallige Hamilton

Gevraagd naar de rest van de grid, wijst de Canadees Fernando Alonso aan als de positieve verrassing van het jaar. Lewis Hamilton vindt hij te wisselvallig, maar dat is hij eigenlijk altijd al geweest. Dat is een van de verschillen met Verstappen.

"Fernando is de verrassing van het seizoen tot nu toe. Lewis heeft veel pieken en dalen qua rendement. Dat is altijd al zo geweest, elk seizoen, ook toen hij won. Hij heeft nooit een perfect seizoen gehad zoals Verstappen.

Toen ging het mis voor Perez

Villeneuve wordt tot slot gevraagd naar de teamgenoot van Verstappen. Volgens de kampioen van 1997 is de Mexicaan simpelweg niet constant genoeg.

"Zodra Checo sprak over de wereldtitel, zette hij de dalende lijn in. Volgens mij hebben die woorden hernieuwde energie aan Verstappen gegeven. Perez begon vanaf dat moment fouten te maken.

"Ik weet niet of hij het beter niet had gezegd. Iedere coureur moet weten wat zijn niveau is en Sergio is niet van het niveau van Max. Ja, hij is in staat om net zo snel als Verstappen te gaan, maar niet een seizoen lang. Als je zo'n uitspraak doet, kan je je geen fouten veroorloven zoals hij afgelopen vrijdag maakte in de kwalificatie."

Staat zijn Red Bull-zitje op de tocht? Ja, maar dat is op elk gegeven moment het geval, oordeelt Villeneuve. "Bij Red Bull riskeert iedereen altijd zijn zitje, dat is normaal. Tenminste, iedereen die niet over het perfecte niveau beschikt", zo knipoogt hij al doelend op Verstappen.

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Teambazen Hoe de verhoudingen tussen Wolff en Horner langzaam weer op scherp komen te staan