Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Villeneuve tipt Stroll: "Per direct naar Force India verkassen"

Aangezien vader Lawrence Stroll een van de nieuwe eigenaren van het team van Force India is, zal Lance Stroll waarschijnlijk de overstap maken van Williams naar de stal met de roze bolides. Landgenoot Jacques Villeneuve raadt de Canadees aan om Williams zo snel mogelijk te verlaten.

"Lance zou er goed aan doen om het seizoen af te maken bij Force India", laat de enkelvoudig wereldkampioen optekenen bij Le Journal de Montréal. "De auto is een stuk beter dan de Williams waar hij nu in rijdt en bovendien kan hij vast wennen aan de teamleden, met het oog op het volgende seizoen." Carlos Sainz maakte vorig jaar om dezelfde reden een vroegtijdige overstap naar Renault, hij verliet Toro Rosso vier races voor het einde.

Dat Sergio Pérez en Esteban Ocon over een rechtsgeldig contract beschikken om het seizoen af te maken in dienst van Force India, is een euvel dat volgens Villeneuve prima kan worden verholpen. "Vergeet niet dat dit de wondere wereld van de Formule 1 is. Alles is mogelijk, dat heeft het verleden wel uitgewezen. Een coureurswissel gedurende het seizoen is echt geen unicum."

Villeneuve greep de kans aan om nog iets over Strolls prestaties te melden. "Vorig jaar zag het er wel allemaal iets beter uit, toen schitterde hij ten minste een paar keer. Dit seizoen heeft hij het erg lastig, maar de wagen waarin hij rijdt draagt zeker niet bij aan goede resultaten."

Interview Deze Formule 1-dromen vielen in 2019 in duigen