© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Villeneuve tipt Stroll: "Per direct naar Force India verkassen"

08 aug. 2018 15:14 René Oudman 4 reacties
Aangezien vader Lawrence Stroll een van de nieuwe eigenaren van het team van Force India is, zal Lance Stroll waarschijnlijk de overstap maken van Williams naar de stal met de roze bolides. Landgenoot Jacques Villeneuve raadt de Canadees aan om Williams zo snel mogelijk te verlaten.

"Lance zou er goed aan doen om het seizoen af te maken bij Force India", laat de enkelvoudig wereldkampioen optekenen bij Le Journal de Montréal. "De auto is een stuk beter dan de Williams waar hij nu in rijdt en bovendien kan hij vast wennen aan de teamleden, met het oog op het volgende seizoen." Carlos Sainz maakte vorig jaar om dezelfde reden een vroegtijdige overstap naar Renault, hij verliet Toro Rosso vier races voor het einde.

Dat Sergio Pérez en Esteban Ocon over een rechtsgeldig contract beschikken om het seizoen af te maken in dienst van Force India, is een euvel dat volgens Villeneuve prima kan worden verholpen. "Vergeet niet dat dit de wondere wereld van de Formule 1 is. Alles is mogelijk, dat heeft het verleden wel uitgewezen. Een coureurswissel gedurende het seizoen is echt geen unicum."

Villeneuve greep de kans aan om nog iets over Strolls prestaties te melden. "Vorig jaar zag het er wel allemaal iets beter uit, toen schitterde hij ten minste een paar keer. Dit seizoen heeft hij het erg lastig, maar de wagen waarin hij rijdt draagt zeker niet bij aan goede resultaten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen