© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: 'Toro Rosso moet Kvyat gewoon thuis laten'

17 jul. 2017 16:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Daniil Kvyat is de afgelopen drie races slecht op dreef. Tot tweemaal toe ramde hij een coureur die bij Red Bull onder contract staat uit de race. In Oostenrijk waren Alonso en Verstappen de slachtoffers, in Engeland was het stalgenoot Sainz.

Daniil Kvyat veroorzaakt wederom crash met Red Bull coureur

Jacques Villeneuve vindt dat Kvyat beter thuis kan blijven. De Canadees vindt dat de Toro Rosso coureur helemaal niets van zijn fouten leert en steeds dezelfde domme fouten maakt.

"Wat het ergste is? Hij geeft op de radio zijn teamgenoot de schuld. Alsof mensen de beelden niet hebben gezien. Het is het bewijs van een slechte instelling en hij verdient het om thuisgelaten te worden."

"Het begint gênant te worden," laat Villeneuve aan Autosport.com weten.

De slechte reeks begon in Canada waar Kvyat niet wegkwam bij de formatieronde om vervolgens tegen de regels in zijn startplaats weer in te nemen. In Oostenrijk volgde een domme crash in de eerste bocht, waardoor de races van Alonso en Verstappen er direct opzaten. Tot overmaat van ramp was teamgenoot Carlos Sainz in Engeland het volgende slachtoffer.

De wedstrijdleiding bestraft de Rus steeds met een drivethrough penalty, waardoor een goed resultaat direct verloren ging.

"Kvyat was in Engeland ook zonder Sainz gespind. Ze moeten hem een aantal races thuislaten, zodat hij eens goed kan nadenken over zijn acties. Dit is niet het eerste weekend dat hij over de schreef gaat, misschien gaat het allemaal net te snel voor hem in de Formule 1."

Villeneuve vindt het stuitend dat Kvyat weigert om de schuld op zich te nemen. Zowel in Oostenrijk als in Engeland vond Kvyat dat hij weinig kon doen aan de incidenten. De houding irriteert Villeneuve: "Als je steeds naar anderen wijst, dan leer je het nooit. Het komt gewoon zielig over als je steeds de schuld bij iemand anders in de schoenen wil schuiven."

In 2016 was Daniil Kvyat in de eerste vier races tweemaal betrokken bij een incident in de eerste bocht. Het leverde hem de bijnaam 'torpedo' op en het was voor Red Bull genoeg om hem terug te zetten naar Toro Rosso. In de GP van Rusland ramde Kvyat tot twee keer toe Sebastian Vettel, maar raakte ook zijn voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen