Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: "Verstappen maakte een fout, maar hij rijdt niet smerig"

Jacques Villeneuve was in zijn carrière nooit vies van een flink robbertje vechten. Tijdens de GP van Hongarije waren er diverse incidenten, waaronder de touché tussen Verstappen en teamgenoot Ricciardo, en de controverse tussen Hulkenberg en Magnussen. De Canadees is wel klaar met Magnussen en Sainz.

Villeneuve vindt Magnussen en Sainz beide smerig reden in de race tijdens hun gevechten met Hulkenberg en Sainz. Deze twee coureurs hebben te weinig respect voor anderen coureurs, aldus Villeneuve. " Waarom rijden deze twee coureurs altijd zo smerig? Het is niet de beste manier om te racen in de Formule 1, maar ze doen het iedere keer weer. Ze hebben geen respect voor elkaar en ik vind dat maar niets," laat Villeneuve weten aan Motorsport-Magazine. Max Verstappen maakte volgens de wereldkampioen van 1997 een fout in de eerste bocht, maar het was een raceongeval. Hij is minder te spreken over Sainz en Magnussen die dit jaar al enkele malen vermanend toe zijn gesproken. Magnussen duwde Hulkenberg van de baan in Hongarije, terwijl Sainz eenzelfde manoeuvre maakte op Fernando Alonso. " Max had een slechte race. Hij maakte een fout in de eerste bocht en dit mag hem eigenlijk niet overkomen op dit niveau. Maar hij rijdt niet smerig, net als Sainz en Magnussen en die kerel uit de Formule 2."

In de Formule 2 was er een hevig gevecht tussen Oliver Rowland en Artem Markelov dat in tranen eindigde. Villeneuve begrijpt niet waarom de FIA maatregelen als een Halo invoert, terwijl het coureurs als Sainz en Magnussen niet bestraft. "Waarom werden ze dan niet bestraft? Het is een schande van de FIA. Ze roepen steeds over veiligheid en de noodzaak van de Halo, maar bij dit soort acties doen ze niets. Dit was een goed moment om een voorbeeld te stellen voor alle andere coureurs die in de F1 komen en op een eenzelfde manier racen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'