Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: "Verstappen verdiende straf, Vettel te ongeduldig"

Voormalig wereldkampioenen Jacques Villeneuve en Damon Hill zijn eensgezind: Sebastian Vettel nam veel teveel risico bij zijn inhaalactie op Max Verstappen. De Canadees vindt de straf die de Red Bull-coureur kreeg voor zijn actie op Kimi Raikkonen wel terecht.

De Grand Prix van Japan was wederom een race waarin Max Verstappen centraal stond. Over zijn mooie derde plaats sprak na afloop niemand: alle aandacht ging uit naar de incidenten met de beide Ferrari-coureurs. Sebastian Vettel moet het flink ontgelden voor zijn actie op Max Verstappen. Daarbij raakte hij de Nederlander en spinde hij zelf. De Red Bull-coureur kon zijn weg vervolgen op de derde plaats, maar Vettel zelf viel terug naar de laatste positie.

Damon Hill legt de fout volledig bij de Ferrari-coureur neer, laat hij aan Auto Motor Und Sport weten: "Het was de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Zijn motor heeft veel meer vermogen en hij heeft DRS tot zijn beschikking. Daarnaast weet hij dat Verstappen een tijdstraf van vijf seconden krijgt. Sebastian moet tactischer rijden. Ik vind het een wanhoopsdaad." Jacques Villeneuve deelt de mening van Hill: "Waarom is hij zo ongeduldig? Hij moet die vijf seconden tijdstraf van Verstappen in zijn achterhoofd houden. Het spijt me te zeggen, maar dit was de eigen schuld van Vettel." Het incident in de eerste ronde tussen Raikkonen en Verstappen is volgens de wereldkampioen van 1997 volledig veroorzaakt door de Nederlander. "Het wordt tijd dat Verstappen eens echt bestraft wordt, want hij heeft Raikkonen's race kapot gemaakt. Vijf seconden vind ik veel te weinig."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'