Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen nieuws

Villeneuve: "Verstappen was te gehaast en voor even weer de 'oude' Verstappen"

Max Verstappen crashte tijdens de eerste ronde van Grand Prix van België al in bandenstapels. Daarvoor had de Nederlander een aanvaring gehad met Kimi Raikkonen,waardoor zijn linker voorwielophanging beschadigd raakte en zijn wagen onbestuurbaar werd. Volgens voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve kwam de 'oude' Verstappen weer even bovendrijven.

AP 21 E7 ACQKW2111 news
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Canadees is de vaste analist bij Sky Sport Italia en liet zich daar uit over Red Bull-coureur Max Verstappen: "Ik verbaasde me enorm over de fout van Verstappen, omdat ik het helemaal niet meer van hem gewend ben. Hij is compleet veranderd gedurende het seizoen en daarvoor is hij ook flink geroemd. Op Spa was hij echter te gehaast en was hij voor even weer de 'oude' Verstappen."

"Ik begrijp zijn actie ook niet goed, aangezien het al de tweede keer is dat hij op het circuit van Spa de fout in gaat bij de eerste bocht. Je weet dat je daar bijna geen ruimte hebt en dat het eigenlijk alleen maar mis kan gaan wanneer je daar risico's neemt. Hij verpest nu zowel zijn eigen race als die van Raikkonen, wat natuurlijk behoorlijk zuur is."

"Erg jammer", vervolgt Villeneuve zijn verhaal. "Toch denk ik dat het maar een eenmalige fout was en dat kan gebeuren."

Leclerc Belgie

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van België

De beladen Belgische Grand Prix is er één waar om meerdere redenen lang bij zal worden stilgestaan. Charles Leclerc hield zijn hoofd koel en verdiende (wat ons betreft) de tien.

Bekijk het album
Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team