Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Villeneuve: "Vettel en Ferrari mogen Leclerc dankbaar zijn voor de crash"

Charles Leclerc beleefde in Monaco een desastreus weekend. Tijdens de kwalificatie maakte zijn team een grote tactische fout, waardoor de Monegask niet verder kwam dan een vijftiende startplek. Op zondag was het Leclerc zelf die de fout in ging toen hij Nico Hulkenberg probeerde te passeren.

Toch denkt oud wereldkampioen Jacques Villeneuve dat de overmoedige actie van Leclerc Ferrari uiteindelijk een podiumplaats opleverde: "Tijdens de kwalificatie was het natuurlijk ongelooflijk om te zien hoe het team van Ferrari alleen maar oog had voor Sebastian Vettel, daardoor zag men Leclerc totaal over het hoofd. In de race kwam het Vettel vervolgens goed uit dat Leclerc vanuit het achterveld hoopte zijn race goed te maken."

"Zonder de crash van Leclerc had Vettel namelijk nooit op het podium gestaan. Dankzij het incident van Leclerc kwam de safety car op de baan en was het Verstappen die met veel risico Bottas passeerde. Dat leverde de Nederlander een straf op waardoor Vettel uiteindelijk het podium op mocht. Zonder die safety car-situatie was hij echter vierde geworden. Vettel en Ferrari mogen Leclerc dus dankbaar zijn voor de crash", aldus Villeneuve met een knipoog tegenover Sky Sports Italia.

Ondanks de kritiek van de Canadees over het optreden van het Ferrari-team tijdens de kwalificatie, is hij positief over het optreden van de coureurs van het team uit Maranello. "Natuurlijk was Leclerc iets te enthousiast in de race en maakte hij een grote fout, maar zijn inhaalmanoeuvres voorafgaand aan die fout waren heel mooi om te zien. Feit blijft echter dat Vettel de constante factor is binnen het team, hij weet telkens weer de punten binnen te halen voor het team. Ferrari moet hem dan ook veel meer steunen in dit gedeelte van het seizoen."

0 reacties

    Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen