Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Vettel helpt Hamilton in een zetel door onnodige crash'

Voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve vindt dat Sebastian Vettel dure punten weggooide met een crash die te voorkomen was tijdens de GP van Duitsland. In plaats van uit te lopen op concurrent Hamilton nam de Brit de leiding in het WK over.

Hamilton oogde zwaar aangeslagen na een mislukte kwalificatie door een technisch probleem. Vanaf een veertiende positie begon hij aan de thuisrace van Vettel, maar de Duitser crashte vanuit leidende positie en gaf Lewis alles cadeau vindt Villeneuve. "Het is een fout die je heel snel kan maken. Alleen was het een dure en onnodige fout. Het doet mij denken aan Singapore vorig jaar. Lewis was bijna knock-out, zat er helemaal doorheen. Je moet zijn commentaar van voor de race nog maar eens luisteren. Die 25 punten in Duitsland zijn een waar geschenk voor hem." In Singapore lag er voor Vettel in 2017 de mogelijkheid om vanaf poleposition afstand te nemen van Hamilton die slechts als zesde startte. Na een startcrash van Vettel reed de Brit zonder problemen naar de leiding in de race en het WK, hetgeen ook in Duitsland gebeurde.

Villeneuve verwacht dat Hamilton nu opstaat en net als vorig jaar een aantal races domineert: "Lewis had vorig seizoen gedurende drie of vier races een mindset waarin hij echt onverslaanbaar was. Hij kan nu in een zeer positieve flow komen", vertelt de Canadees aan Motorsport-Total. "Een fout als deze maak je snel, maar de concurrentie minderde wel genoeg vaart. Het is altijd makkelijk om als buitenstander te zeggen dat het een stomme fout was, maar onder deze omstandigheden zijn fouten snel gemaakt. Het is een hele dure fout voor het kampioenschap."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"