© Scuderia Ferrari

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: "Vettel kan een boek schrijven over hoe je een titel weggooit"

09 okt. 2018 16:45 Jan van der Burgt 0 reacties
In een poging te verklaren waarom Lewis Hamilton niet de fouten maakt die Sebastian Vettel wél maakt, noemt Jacques Villeneuve de Brit een denker en Sebastian Vettel een doener. De denker trekt in dit geval aan het langste eind.

Jacques Villeneuve schijnt in gesprek met Sky Sports F1 zijn licht over de Grand Prix van Japan en dan met name over het optreden van Sebastian Vettel. De Duitser vergooide zijn titelkansen door met een ambitieuze actie Max Verstappen van de baan te tikken. Zelf spinde hij met enorm tijdverlies tot gevolg.

Hoewel de wereldkampioen van 1997 niet wil spreken van een vuile actie van Vettel, is het wat hem betreft wel weer een schoolvoorbeeld van een te risicovolle actie:

"Natuurlijk wuifde Max Verstappen hem niet bij wijze van cadeautje zomaar voorbij. Daarom moest Vettel wel iets proberen, maar deze actie was veel te ambitieus. Maar goed, hij kan zo onderhand een boek schrijven getiteld 'Hoe gooi je de Formule 1-wereldtitel weg?'"

Terwijl Vettel genoegen moest nemen met de zesde plaats ging Lewis Hamilton er met zijn vijfde zege uit zes races vandoor. Volgens Villeneuve laat Hamilton niet de steken vallen die Vettel wel laat vallen: "Hamilton denkt eerst na voordat hij een agressieve aanval plaatst."

"Hamilton is bovendien beter in staat zijn verlies te nemen op bepaalde momenten. In Rusland bijvoorbeeld berustte hij allang in het feit dat hij op eigen kracht niet kon winnen. Met de eindstreep in zicht zie je gewoon dat Hamilton per race steeds relaxter wordt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen