© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Villeneuve vindt dat Valtteri Bottas zich moet schamen

13 nov. 2017 11:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Valtteri Bottas startte tijdens de Formule 1 race van Brazilië vanaf pole. Al na de eerste bocht was hij de leiding kwijt aan Sebastian Vettel en kon hij alleen nog maar volgen. Een beschamend optreden, aldus F1 criticaster Jacques Villeneuve.

'Bottas staat niet eens in de schaduw van Hamilton'

De Fin deed weliswaar in de kwalificatie wat er van hem werd verwacht nadat Hamilton in Q1 was gecrasht maar kon zijn derde pole niet verzilveren in een strakke overwinning. Al na de eerste bocht was het een gelopen race en kon hij geen moment druk uitoefenen op Vettel.

Saillant detail was echter dat zijn teamgenoot Hamilton slechts drie seconden achter hem finishte terwijl de wereldkampioen vanuit de pits was vertrokken.

Voormalig Formule 1 wereldkampioen en tegenwoordig F1 analist Villeneuve haalt dan ook tegenover Motorsport Total hard uit naar Bottas.

"Het optreden van Bottas was echt beschamend. Hij haalt bij lange niet het tempo van Hamilton en dat is het hele jaar al zo. Hij is echt niet meer dan een tweede coureur."

Bottas had nog zicht op de tweede plaats in het WK maar na de zege van Vettel kijkt hij tegen een achterstand van 22 punten aan. Volgens Villeneuve is het vooral Hamilton die het niveau van Mercedes bepaalt en draagt Bottas daar weinig aan bij.

"Als je wilt weten hoe sterk Mercedes is, dan moet je alleen naar de prestaties van Lewis kijken. Bottas komt bij lange na niet in zijn buurt en mist gewoon snelheid."

Teambaas Wolff liet na afloop van de Brazilaanse GP weten dat Bottas volgens hem nog wat meer killerinstinct moet krijgen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen