Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Jacques Villeneuve

Villeneuve haalt uit naar 'lachertje' Williams: "Verdient niet dezelfde rechten als Mercedes"

Het budgetplafond dat in 2021 in de Formule 1 wordt geïntroduceerd zou de kleinere teams moeten helpen om het gat naar de top te kunnen dichten, maar volgens Jacques Villeneuve zal Williams daarvan niet profiteren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Een van de belangrijkste wijzigingen voor het Formule 1-seizoen van 2021 is het budgetplafond. De teams mogen dan maximaal 175 miljoen dollar per jaar besteden aan de ontwikkeling van hun auto. Zo moet het verschil tussen de topteams en de middenmoters kleiner worden. Het plafond zou dus voordelig kunnen zijn voor een team als Williams, maar ziet Williams op geen enkele manier profiteren.

De wereldkampioen van 1997 is snoeihard tegenover zijn oude team en de uitgaven die het team doet. "Williams is het afgelopen jaar laatste geworden in het kampioenschap, maar heeft wel veertien miljoen euro in eigen zak gestoken. Het management en de aandeelhouders zijn tevreden", zo beweert Villeneuve venijnig tegenover Journal de Montreal.

Volgens de Canadees maakt het niet uit hoe hoog het budgetplafond zal zijn in 2021 voor Williams, want het team zal toch nooit het maximale uitgeven. "Zelfs als het limiet op 45 miljoen euro zou liggen, dan zou Williams maar twintig miljoen uitgeven en weer laatste worden." Villeneuve vindt dat het team het niet verdiend om voordeel te hebben van het budgetplafond. "Heeft een organisatie als Williams het recht om zo snel te zijn als Mercedes of Ferrari? Mijn antwoord daarop is nee."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van de Formule 1-podcast van RacingNews365. Hierin wordt onder andere de mysterieuze zaak van Ferrari's motor besproken door Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel.

2 reacties