Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Villeneuve ziet groot nadeel voor Perez: "Dat is meer waard dan zijn sponsorgeld"

Het zou zomaar eens kunnen dat Sergio Perez komend weekend in België zijn laatste race voor Red Bull rijdt. Voormalig F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve deelt zijn mening over de situatie en wie de Mexicaan zou moeten vervangen.

Perez race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez en Red Bull Racing, het is een huwelijk dat zeker niet altijd van een leien dakje is gegaan. Maar nu zit Perez toch wel in de zwaarste storm in zijn tijd bij de Oostenrijkse renstal en moet hij serieus vrezen voor zijn plekje naast Max Verstappen. De komende race op Spa-Francorchamps lijkt een hele cruciale te zijn, nadat hij ook in Hongarije niet echt kon overtuigen.

De leiding van Red Bull gaat na de race in België om tafel zitten om te beslissen wat er gaat gebeuren met Perez. Op de Hungaroring crashte Perez voor de tweede keer op rij in de kwalificatie, waarna hij zich nog knap wist op te werken naar P7. Of de Mexicaan daarmee de situatie wat meer naar zijn hand heeft kunnen zetten, is de grote vraag.

Maar wie zou Perez dan kunnen vervangen na de zomerstop? Jacques Villeneuve heeft al wel een idee, zo vertelt hij in gesprek met Motorsport-Total.com. "Als je het op de Red Bull-manier doet, namelijk iemand uit het juniorenteam pakken en laten promoveren, dan zou het Tsunoda moeten zijn."

Villeneuve vervolgt: "Tsunoda is degene die ze al onder contract hebben staan. Ze hebben Ricciardo's contract nog niet verlengd, omdat hij niet goed genoeg is. Waarom zouden ze hem dan naar het grote team promoveren? De logische keuze zou Tsunoda zijn. En dan kun je Liam Lawson bij RB neerzetten in plaats van Tsunoda, met Isack Hadjar als tweede coureur bij RB."

Hoe kijkt de wereldkampioen van 1997 eigenlijk aan tegen de hele situatie van Perez bij Red Bull? "Het probleem is dat Perez het team op dit moment echt punten kost. Het kan ze het constructeurskampioenschap kosten en dat zou meer waard zijn dan het sponsorgeld dat hij meebrengt. En het helpt het team niet om de auto verder te ontwikkelen. Het is echt geen goede situatie op dit moment."

De komst van Carlos Sainz naar Red Bull wordt echter uitgesloten door Villeneuve. "Er is daar geen ruimte voor Sainz. Hij wil een nummer 1 zijn of op zijn minst op gelijke voet staan. Maar Red Bull is het team van Max, zelfs als ze gelijk zouden behandeld zouden."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot