© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: "Zou me niet verbazen als Bottas vervangen wordt door Ocon"

In 2019 vormen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor het derde jaar op rij het rijdersduo voor Mercedes, maar volgens voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve moet Bottas vrezen voor zijn stoeltje.

"De laatste race in Abu Dhabi was vernederend voor Bottas. Het zou mij niet verbazen als Lewis het nieuwe Formule 1-seizoen niet afmaakt met dezelfde teamgenoot. Ik zou er echt niet raar van opkijken als Mercedes halverwege het seizoen Valtteri vervangt door Esteban Ocon", aldus de wereldkampioen van 1997 tegenover Sky Italia.

Bottas begon sterk aan het huidige Formule 1-seizoen, maar wist uiteindelijk geen race te winnen en werd slechts vijfde in het WK terwijl teamgenoot Hamilton met elf overwinningen zijn vijfde wereldtitel veiligstelde. De 29-jarige Fin heeft slechts een contract voor 2019, met een optie voor 2020, en voelt ongetwijfeld de hete adem van Ocon in zijn nek.

De jonge Fransman staat namelijk in 2019 noodgedwongen aan de zijlijn nadat zijn stoeltje bij Force India is overgenomen door Lance Stroll. In 2019 is hij de officiële reserverijder van Mercedes en zal daarnaast veel tijd doorbrengen in de simulator. Hij weet zich in ieder geval verzekerd van de steun van Mercedes waardoor er in de paddock wordt verwacht dat hij in 2020 zijn rentree zal maken in de Formule 1.

Ook Ocon zelf gaat daarvan uit. "Zowel Mercedes als ik zien volop kansen om in 2020 weer in de Formule 1 te racen. Hopelijk lukt dat inderdaad en ben ik dan nog sterker dan ik nu ben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen