Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Visser strijdlustig: "Ik had het W Series-kampioenschap liever gewonnen"

In het eerste seizoen van de W Series werd de Nederlandse Beitske Visser tweede in de eindrangschikking. In geen enkele race die meetelde voor het kampioenschap eindigde ze buiten de top vier, een prestatie van formaat. Toch is de strijdlustige jongedame niet geheel tevreden.

"Ik had het kampioenschap natuurlijk liever gewonnen", zo antwoordt de in Dronten geboren Beitske Visser op de vraag van RacingNews365 of ze tevreden is met de tweede plaats in de W Series. Het tekent de strijdlustigheid van de Visser, die één overwinning overhield aan het debuutseizoen van de volledig vrouwelijke klasse. Of er meer overwinningen in hadden gezeten als ze wat minder pech had gehad? "Dat zullen we nooit weten, dat is van zoveel factoren afhankelijk', klinkt het nuchter. "Maar over het algemeen is het wel gewoon een goed seizoen geweest en ik ben ook tevreden met wat ik zelf heb laten zien. Ik heb het maximale uit mezelf gehaald en daar ben ik gewoon heel erg blij mee." "Natuurlijk kan het altijd beter en moet het ook altijd beter", zo gaat Visser op de kritische toon verder. Ze weet echter ook heel goed waar dit seizoen haar kracht lag: "Ik denk dat ik gewoon heel constant heb gepresteerd en daarnaast waren mijn starts altijd heel goed. Met uitzondering van de race op Assen won ik overal wel één of meerdere plaatsen." Visser moest in het kampioenschap uiteindelijk Williams-ontwikkelingscoureur Jamie Chadwick voor haar dulden, maar zette haar in de laatste race op Brands Hatch met een agressieve actie opzij (zie video hieronder). Of dat voldoening geeft als je in diezelfde race naast de titel grijpt? "Dat was wel een mooie actie ja! ik zag een kans en aangezien Brands Hatch weinig inhaalkansen biedt, moest ik die kans gewoon benutten. Nadien hebben we er wel om gelachen dat ik er het gras voor nodig had." Het W Series-kampioenschap is ten einde, maar dat betekent niet dat Visser dit seizoen niet meer op de circuits te bewonderen is. Namens BMW rijdt ze meerdere GT-races en wie weet zien we haar volgend jaar weer terug in de W Series: "We gaan zien wat de opties voor volgend jaar zijn, op dit moment vinden er echter nog geen concrete gesprekken plaats. Wel hoop ik dat de W Series-kalender wat meer races telt, want we vinden het allemaal erg jammer dat het al achter de rug is."

B1JZfxvI-ch/?utm_source=ig_web_copy_link

Dit bericht bekijken op Instagram If you no longer go for a gap, you are no longer a racing driver😜 The fight for the podium💪 @wseriesracing Een bericht gedeeld door Beitske Visser (@beitskevisser) op 14 Aug 2019 om 6:57 (PDT)

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'