Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
W Series

Visser wisselvallig tijdens enerverende extra W Series-race in Assen

Beitske Visser kende in de extra ingelaste W Series-race op het TT Circuit in Assen een wisselvallige race. De Nederlandse begon sterk en won enkele plaatsen, maar viel na een tegenvallende herstart enkele plekken terug. De race werd na een enerverend slot gewonnen door de Canadese Megan Gilkes.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Zaterdag finishte Beitske Visser als vierde in de eerste W Series-race in Assen. Vandaag konden er tijdens de extra ingelaste race geen punten voor het kampioenschap worden verdiend. De race werd namelijk ingelast als experiment en kende een zogeheten reversed grid op basis van de kampioenschapsstand. Dit zorgde voor een spectaculaire race met veel inhaalacties.

Vanwege haar tweede plek in het kampioenschap vertrok Visser de race vanaf de negentiende en voorlaatste plaats, met kampioenschapsleidster Jamie Chadwick in haar kielzog. De Nederlandse vocht zich knap langs enkele van haar concurrenten en werkte zich knap op naar de twaalfde plaats.

Toen de Safety Car even later op de baan kwam ging het echter mis voor Visser. Ze zakte na een slechte herstart terug naar de zeventiende plek, maar wist zich wederom terug te werken naar de veertiende plaats, waar de Nederlandse uiteindelijk ook finishte. Haar directe concurrent Chadwick schopte het tot de achtste plaats en deelde daardoor wel een mentale tik uit aan Visser. De tweede race in Assen werd na een fotofinish gewonnen door de Canadese Megan Gilkes.

De zesde en beslissende W Series-race voor punten vindt op 11 augustus plaats in Brands Hatch, Engeland. Daar moet Visser proberen om de 13 punten achterstand die ze in het kampioenschap op Chadwick heeft goed te maken, zodat ze er met de eerste W Series-titel en de felbegeerde 500.000 dollar vandoor kan gaan.

0 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen