Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Viñales wil met zichzelf aan de slag: "Soms heel erg emotioneel"

Met een knal begon hij aan zijn tijd als Yamaha-fabriekscoureur: Maverick Viñales won zijn eerste twee races in dienst van het team van Movistar Yamaha, inmiddels bijna twee jaar geleden. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan voor de vandaag (zaterdag) 24 jaar oud geworden Spanjaard.

Kort na de twee overwinningen zegevierde Viñales nog een keer, maar meestrijden om de wereldtitel van 2017 zat er niet in. Vorig jaar ging het nog slechter: meermaals had de Spanjaard moeite om überhaupt in de top tien te blijven. Volgens Viñales is veel te wijten aan zijn eigen mentale tekortkomingen.

"Ik werk heel erg hard aan de psychologische kant van het verhaal", erkent Viñales in gesprek met Motorsport Magazine . "Op dit moment zoek ik naar een sportpsycholoog, maar dat is lastiger dan verwacht. Ik heb iemand nodig die mij begrijpt. Soms ben ik niet voor de volle honderd procent gefocust, dat is iets wat ik sowieso aan moet pakken. In elk jaar wil ik mezelf verbeteren en als ik een goede sportpsycholoog vind, dan moet dat lukken." De Spanjaard steekt de hand volledig in eigen boezem: "Als ik vorig jaar niet goed voor de dag kwam, dan lag dat ook weleens aan mijn eigen gevoel. In Qatar was ik het snelste gedurende de tweede helft van de race, ik maakte meer dan vier seconden goed op de leiders. Ik was emotioneel echter heel erg down, omdat ik in 2017 de poleposition wist te veroveren op die baan en de race had gewonnen. Als ik meer motivatie had gehad, was ik waarschijnlijk wel tweede geworden in het WK van 2018." Viñales eindigde vorig jaar als vierde in het MotoGP-kampioenschap, slechts een paar punten achter teammaat Valentino Rossi. De Spanjaard won precies één Grand Prix, te weten de Australische op Phillip Island.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"