Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2021

Vliegende Verstappen nipt afgetroefd door Hamilton tijdens eerste training Saoedi-Arabië

Lewis Hamilton én Max Verstappen zijn goed begonnen aan het o zo belangrijke Formule 1-weekend in Saoedi-Arabië. De twee waren de snelste, met Valtteri Bottas die de top drie completeerde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Om 14:30 uur Nederlandse tijd mochten de twintig Formule 1-coureurs voor het eerst kennis gaan maken met het nieuwe Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië. Met de muren gevaarlijk dicht op het circuit zit een ongeluk in een klein hoekje, maar dat weerhield de coureurs er niet van om meteen op zoek te gaan naar de beste afstelling voor de kwalificatie en de race.

Logischerwijs was het meteen druk op het nieuwe circuit. Ook Max Verstappen, die vaak zo lang op zich laat wachten tijdens de trainingen, liet zich meteen zien. Terwijl de zon langzaam onder zakte was hij op de harde band na tien minuten meteen ruim sneller dan wie dan ook.

Naar mate de sessie vorderde werd iedereen sneller en sneller, maar was het Verstappen die zich ronde in, ronde uit verbeterde en paarse sectortijden neerzette. Na een half uur was Verstappen ruim een halve seconde sneller dan Hamilton, die het iets rustiger aan leek te doen. Verstappen reed overigens op de zachte band, terwijl Hamilton en Bottas (die op een seconde achterstand stond) alleen nog maar op de zachte band hadden gereden.

Eerste vrije training - Saoedi-Arabië

Pos. Coureur Team Tijd
Resultaten worden geladen...

Verstappen minder snel op zacht dan met hard

Na een korte pauze, gedurende welke de achtste versnelling van Verstappen nog even fatsoenlijk gesynchroniseerd moest worden, ging de Red Bull-coureur ook op de zachte banden de baan op. Hij wist zijn tijd echter niet te verbeteren tijdens zijn eerste poging en ging terug naar de pit, waar hij 'minstens vier tikjes extra voorvleugel' wilde hebben.

Ondertussen kwamen de mannen achter hem steeds dichterbij. Zowel Bottas als Hamilton doken onder de tijd van Verstappen door. Niet lang daarna zette de Nederlander met zijn veranderde afstelling nog eens aan voor een snelle ronde, maar deze brak hij af nadat hij halverwege al een halve seconde langzamer was dan Hamilton.

Een voorlaatste poging van Verstappen werd gedwarsboomd door Esteban Ocon, die hem in de weg reed, waardoor Max nog een laatste poging kon doen midden in het verkeer. Dat ging goed, maar in de laatste sector kwam hij vuile lucht van Russell tegen. Hij eindigde uiteindelijk nipt achter Hamilton, maar het zit dus overduidelijk zeer dicht op elkaar. Het belooft een spannend weekend te worden.

Dit moet je weten over de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Dit jaar gaan we voor het eerst rijden in Saoedi-Arabië op het gloednieuwe Jeddah Corniche Circuit. In de onderstaande video vertellen we je alles wat je moet weten over het nieuwe Formule 1-circuit.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

12 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche