Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Vliegende Verstappen sluit testdagen met afstand als snelste coureur af

Max Verstappen heeft een prima testweek voor Red Bull afgesloten met een ijzersterke rondetijd. Het zijn maar testdagen, maar het geeft goede hoop voor het begin van het seizoen.

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Op zaterdag zag het programma er voor de verschillende teams aan het begin van de dag verschillend uit. Daar waar Lewis Hamilton in zijn Mercedes bijvoorbeeld veel lange runs op hard rubber reed, zo richtte Sergio Perez zich namens Red Bull op kortere runs op het medium en het zachte rubber.

Het gevolg was dan ook dat de Mexicaan de snelste was in de ochtend. Dat kwam niet alleen door het zachte rubber, maar ook door de nieuwe updates die Red Bull voor het eerst liet zien. De sidepods zijn door het team onder handen genomen en dat lijkt zijn vruchten af te werpen.

Productief was Perez niet, maar dat kwam omdat de focus lag bij korte, snelle runs. Hamilton was langzaam, maar reed veel ronden: 78 stuks. Duidelijk dat de focus bij de twee teams van elkaar verschilde.

Verstappen snel

In de middag nam Max Verstappen het stuur over van Perez en George Russell het stuur van Hamilton. De programma's van de twee topteams leken wel meer vergelijkbaar, omdat beide coureurs voornamelijk korte runs op zachte banden afwerkten.

Het was Max Verstappen die in het eerste deel van de middag de toon zette. Op medium banden was hij sneller dan de rest op zachtere banden. Charles Leclerc dook in eerste instantie onder de tijd van de Nederlander, maar dat deed hij wel met zachtere banden.

In het slot van de middagsessie kreeg Verstappen nog een setje van het zachtste rubber onder zijn wagen, waarmee hij aanzette op de zachtste C5-banden. Hij spinde echter bij het aanzetten voor zijn eerste ronde, maar een ronde later deed hij nog een poging. Hij zette een 1.31,9 neer, ruim sneller dan wie dan ook.

Verstappen trapt het gaspedaal in

Terwijl George Russell in zijn Mercedes-bolide niet in de buurt wist te komen van de tijden van Red Bull en Ferrari, zette Verstappen nogmaals aan op een setje van het zachtste C5-rubber.

Hij verbeterde zich opnieuw en zette een 1.31,7 op het scorebord. Het snelste rondje van hem, van de dag en van iedereen tijdens de testdriedaagse.

De camera schakelde meteen naar Marko, die een grote glimlach op zijn gezicht had. Bij Red Bull zit het wel goed.

Verstappen was uiteindelijk 0,7 seconden sneller dan Leclerc (C4) en een seconde sneller dan Russell (C5). Van de andere teams kwam Bottas het dichtste in de buurt.

Productiviteit

Maar goed. Het zijn en blijven de testdagen. We moeten niet al te veel waarde hechten aan de rondetijden. Gekeken naar de hoeveelheid ronden, was het voor sommige andere teams een goede dag.

Williams maakte terrein goed na de verloren vrijdag. Latifi en Albon reden samen ruim 140 ronden. AlphaTauri deed het met ruim 145 ronden ook zeer prima, net als het geplaagde Alfa Romeo, dat 150 ronden reed. Wel eindigde de dag van hen in mineur, want Bottas viel stil met een probleem.

Bij Alpine reed Alonso ook een mooi aantal: 120 ronden. Aston Martin mag met ruim 130 ronden ook niet klagen. Haas mag na de klok van 17:00 uur nog even doorgaan, maar loopt momenteel wel achter met net iets meer dan 100 ronden.

Red Bull was met ongeveer 100 ronden een van de minst productieve teams, maar dat kwam omdat ze zich vooral focuste op korte runs. Mercedes reed ook zo'n 150 ronden, terwijl Ferrari tot slot laag in de 100 zat.

Al met al waren het weer drie boeiende testdagen in Bahrein. Over ruim een week weten we meer over de echte rangorde, maar op het eerste oog zijn het Red Bull en Ferrari die er het best uit zien.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"