Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Vlijmscherpe Alonso ziet af van telefoontje naar Wolff: "Niet zo aantrekkelijk"

Wat genoot Fernando Alonso van de Grand Prix van Japan, maar wat jammer dat het 'maar' om P6 ging. Tijd voor een telefoontje naar Mercedes?

Alonso Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De lach op het gezicht van Fernando Alonso is er één van oor tot oor in gesprek met Sky Sports F1. Hij genoot van de race, maar er kleefde ook een grote 'maar' aan. En dat houdt verband met zijn Formule 1-toekomst. Immers, hij gaf voorafgaand aan het seizoen aan drie of vier races nodig te hebben om in te kunnen schatten of het de moeite waard is om door te gaan. Helpt het dan dat hij zo'n fijne race reed?

"Ik hink op twee gedachten. Ik heb genoten vandaag en dat is een geweldige reden om door te gaan. Voor wat betreft mijn eigen rijden, was dit bovendien één van mijn beste weekenden ooit, maar tegelijkertijd kwam ik 44 seconden na de winnaar over de streep. Dat is dan weer minder aanlokkelijk."

Of hij met het plezier dat hij dus nog heeft in het rijden wil overstappen naar een team dat verder naar voren opereert? Belt hij later vandaag misschien met Mercedes-teambaas Toto Wolff? De lach wordt zo mogelijk nog groter. "Dat is een hele goede vraag, maar Mercedes ligt momenteel achter ons, dus dat voelt helemaal niet zo aantrekkelijk."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"