Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vloekende Vandoorne weer laatste: "Alonso profiteerde meer van slipstream"

Voor Stoffel Vandoorne is het moeilijk te verkroppen dat er aan het eind van de kwalificatie wederom P20 achter zijn naam staat. De Vlaming stapte vloekend uit zijn McLaren.

Het was voor de keurige en aimabele Vlaming dan ook tekenend voor hoe het op dit moment met hem gaat. Het gaat slecht, heel slecht. Op de vraag van Ziggo Sport of de gifbeker leeg moet, blijft hij een antwoord schuldig:

"Ik weet het niet. We wisten dat het een moeilijk weekend werd, maar als je ziet dat alles heel dichtbij elkaar zit - ik denk dat er tien auto's binnen twee tienden stonden - is het jammer dat we toch achteraan staan. Gisteren stonden we ook al ver weg, maar vandaag leken we juist een stuk dichterbij te zitten." Hoewel Fernando Alonso toch weer voor hem staat, meent Vandoorne dat hij het ten opzichte van de tweevoudig kampioen niet verkeerd deed: "Ik geef niet veel op hem toe, maar hij maakte het verschil op de rechte stukken. We probeerden een beetje te slipstreamen, maar ik denk dat hij daar iets meer van profiteerde dan ik."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'