Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Volgende Red Bull-junior naar voren geschoven voor F1-zitje

Isack Hadjar maakte in Mexico zijn Formule 1-debuut tijdens de eerste vrije training. Teambaas Franz Tost is onder de indruk en voorziet een mooie toekomst voor de jonge Fransman.

Hadjar Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"This was the best day of my life." Was getekend: Isack Hadjar. De Formule 2-coureur, die in dat kampioenschap op de veertiende positie bivakkeert, reed naar eigen zeggen in Mexico voor het eerst in een Formule 1-auto en wist niet wat hij meemaakte. De grip in de AlphaTauri was toch even iets anders dan de stuggere F2-wagens. Teambaas Franz Tost reageert tegenover onder andere RacingNews365 op de woorden van de jonge Fransman en was onder de indruk van zijn prestaties.

"Ik hoop niet dat dit zijn beste dag uit zijn leven was", begint Tost zijn verhaal, verwijzend naar de boordradio. "Het zou mooi zijn als Isack in de toekomst overwinningen en kampioenschappen grijpt. Hij zette een mooie prestatie neer in de training en deed het goed op drie verschillende compounds: de testband, de mediums en de softs. Bovendien was zijn technische feedback in orde, zeker omdat zijn uitspraken overeenkwamen met de data uit de auto. We zijn onder de indruk en ik denk dat we hem snel in de Formule 1 gaan zien."

De Oostenrijkse teambaas, die na dit seizoen afzwaait bij het team uit Faenza, vindt dat deze ervaring motivatie moet bieden voor de toekomst. "De sessie moet motiverend werken, niet afschrikwekkend. Ik hou van coureurs die vooruitkijken, want er moet geen extra druk op hen komen te liggen. Ik heb tegen Isack gezegd dat hij er alleen maar van moest genieten. Als hij druk had gevoeld, had hij namelijk minder goed gepresteerd."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af