Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren bevestigt afronden volledige overname

Het Sovereign Wealth Fund van Bahrein is volledig eigenaar geworden van de McLaren Group. Deze partij was al langere tijd betrokken bij het Formule 1 team van McLaren, maar neemt nu het volledige merk over.

Norris Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De McLaren Group heeft een volledige overname door het Sovereign Wealth Fund of Bahrain achter de rug. Aandeelhouders keurden in december een volledige herkapitalisatie van het bedrijf goed en nu is dit proces afgerond, waarbij aandeelhouder Mumtalakat Holding Company, voorheen deels aandeelhouder, nu volledig eigenaar is geworden van het aandelenkapitaal.

McLaren's financiële zekerheid staat al lange tijd onder druk, met verschillende maatregelen tijdens de Covid pandemie om de toekomst veilig te stellen - waaronder een lease-deal voor de thuisbasis in Woking, het McLaren Technology Centre.

Bestuursvoorzitter van de groep, Paul Walsh, zei: "We zijn verheugd over de voortdurende betrokkenheid van Mumtalakat bij McLaren door middel van deze deal, die onze eigendoms- en bestuursstructuur versterkt. Dit stelt ons in staat om ons te concentreren op de uitvoering van ons bedrijfsplan voor de lange termijn, waaronder investeringen in nieuwe producten en technologieën, terwijl we mogelijke technische partnerschappen met partners uit de industrie blijven onderzoeken."

Mumtalakat CEO Shaikh Abdulla bin Khalifa Al Khalifa voegt hieraan toe: "Deze aankondiging geeft een duidelijk beeld van de volgende fase van het traject van de onderneming om haar leidende positie in de luxe supercar- en motorsportindustrie uit te bouwen.

"Deze reorganisatie en nieuwe vereenvoudigde structuur positioneert McLaren voor succes en opent strategische wegen, waaronder het verkennen van nieuwe partnerschappen om de groei van het bedrijf in de komende jaren te versterken. De voltooiing van dit proces is ook een belangrijke mijlpaal die onze steun voor McLaren's voortdurende innovatie en lange termijn toewijding aan uitmuntendheid weerspiegelt."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China