© Force India

Nieuwsoverzicht

"Voor Latijns-Amerikanen is het veel lastiger om de top te halen"

27 okt. 2018 15:15 René Oudman 0 reacties
In de persoon van Sergio Pérez staat er aankomend weekend precies één thuisrijder aan de start in de Grand Prix van Mexico. De populaire Force India-coureur maakt al sinds 2011 deel uit van de Formule 1 en is sowieso zeker van nog een jaar in de koningsklasse.

Pérez heeft naast zijn stuurmanskunst echter nog een belangrijke factor mee: de 28-jarige Mexicaan kan teren op een flinke pot met sponsorcenten. De Force India-coureur meent dat het bovendien behoorlijk lastig is voor iemand uit Latijns-Amerika, om door te breken in de F1.

"Kijk, het is voor iedereen lastig om het allerhoogste niveau in de autosport te bereiken", meent Pérez gedurende de persconferentie voor zijn thuiswedstrijd. "Op dit moment ben ik de enige Mexicaan en tevens de enige Latino in de Formule 1. Er komen een paar talenten door, maar het blijft lastig om die laatste stappen te kunnen zetten."

"Voor ons, Latijns-Amerikanen, is het bovendien nog moeilijker. Wij moeten naar Europa reizen om door te breken in de autosport en geven daardoor op jonge leeftijd al veel meer op dan onze leeftijdsgenootjes uit Europa", meent Pérez. "Een aantal jongens doen momenteel hun best om naar de top te komen, maar het is heel erg lastig."

In de recente geschiedenis was er nog een Mexicaan aanwezig op de Formule 1-grid: in 2013, '14 en '16 vertoonde Esteban Gutiérrez zijn kunsten op de mondiale circuits. Dat ging niet helemaal zoals de huidige simulatorrijder van Mercedes had gehoopt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen