Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Voor Latijns-Amerikanen is het veel lastiger om de top te halen"

In de persoon van Sergio Pérez staat er aankomend weekend precies één thuisrijder aan de start in de Grand Prix van Mexico. De populaire Force India-coureur maakt al sinds 2011 deel uit van de Formule 1 en is sowieso zeker van nog een jaar in de koningsklasse.

Pérez heeft naast zijn stuurmanskunst echter nog een belangrijke factor mee: de 28-jarige Mexicaan kan teren op een flinke pot met sponsorcenten. De Force India-coureur meent dat het bovendien behoorlijk lastig is voor iemand uit Latijns-Amerika, om door te breken in de F1.

"Kijk, het is voor iedereen lastig om het allerhoogste niveau in de autosport te bereiken", meent Pérez gedurende de persconferentie voor zijn thuiswedstrijd. "Op dit moment ben ik de enige Mexicaan en tevens de enige Latino in de Formule 1. Er komen een paar talenten door, maar het blijft lastig om die laatste stappen te kunnen zetten." "Voor ons, Latijns-Amerikanen, is het bovendien nog moeilijker. Wij moeten naar Europa reizen om door te breken in de autosport en geven daardoor op jonge leeftijd al veel meer op dan onze leeftijdsgenootjes uit Europa", meent Pérez. "Een aantal jongens doen momenteel hun best om naar de top te komen, maar het is heel erg lastig." In de recente geschiedenis was er nog een Mexicaan aanwezig op de Formule 1-grid: in 2013, '14 en '16 vertoonde Esteban Gutiérrez zijn kunsten op de mondiale circuits. Dat ging niet helemaal zoals de huidige simulatorrijder van Mercedes had gehoopt .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"