Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voor Verstappen was dit hét kantelpunt in 2023: "Toen vond ik goede oplossingen"

Max Verstappen legde met een van de dominantste seizoenen ooit beslag op zijn derde wereldtitel in 2023. In het begin van het seizoen ondervond hij nog wel flinke concurrentie van teamgenoot Sergio Perez. Verstappen wijst nu het moment aan dat voor hem de puzzelstukjes samenvielen.

Verstappen Russell Azerbaijan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen is vier races onderweg in 2023 en zowel Max Verstappen als teamgenoot Sergio Perez hebben ieder twee keer gewonnen. Perez zou na zijn zege in Azerbeidzjan niets meer winnen in 2023. Verstappen voegde nog eens 17(!) overwinningen toe en pakte zo zijn derde wereldtitel. Terugkijkend was er voor de Nederlander één moment waarop voor hem de puzzelstukjes in elkaar vielen.

Aan het begin van het seizoen had de RB19 nog te maken met wat onderstuur en kon Verstappen de wagen niet volledig naar zijn hand zetten. Hierdoor bleef teamgenoot Perez in het spoor van de Nederlander en won hij in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan. "Ik ben er vrij ontspannen onder. Ik denk dan: 'we zullen wel zien, het kan nog alle kanten op'. Je moet lange tijd op je best presteren. Ik geloof in mezelf en ik denk dat dat ook belangrijk is", kijkt Verstappen in de Viaplay-documentaire Lion Unleashed 3 terug op die beginfase.

"Mensen kunnen rijden en zeggen wat ze willen, maar de tijd zal het leren. Er is niets dat je kunt doen, je kunt niets forceren. Je moet gewoon presteren. En geloven in jezelf maar ook geduld hebben en niet op de zaken vooruit lopen. Zelfvertrouwen heb ik altijd gehad, geduld misschien wat minder."

Niet helemaal vertrouwd met de wagen

In Azerbeidzjan reed Verstappen achter Perez naar P2 in de race. Tijdens die GP leek hij de wagen meer naar zijn hand te zetten. "Ik was nog niet helemaal vertrouwd met de functies van de wagen. Ik denk dat ik tijdens die laatste stint (in Azerbeidzjan, red.) probeerde om me meer op mijn gemak te voelen, want ik had wat moeite met remmen in de auto. Ik had een paar goede oplossingen gevonden die me hielpen om meer uit de auto te halen."

"Ik probeerde (Perez, red.) in te halen, maar toen werden de banden te heet. Ik dacht: 'je kunt wel gefrustreerd raken over de situatie, maar het is beter om de koppen bij elkaar te steken en iets nieuws te proberen met de auto'. Er was namelijk geen druk van achteren. Ik had altijd de tweede plek in handen en dat was prima. Ik wil altijd blijven leren en proberen beter te worden. Dat was een goed voorbeeld daarvan."

En dat was het zeker. Verstappen won namelijk de volgende race in Miami, de start van een reeks van tien opeenvolgende zeges in de Formule 1.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren