Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Voor Verstappen zullen de huidige F1-auto's erg frusterend zijn"

Jacques Villeneuve vindt dat de huidige F1-bolides te veel management vergen van de coureurs. Voor aanvallend rijdende coureurs zoals Max Verstappen is dat volgens de oud-wereldkampioen waarschijnlijk heel frustrerend.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Dit weekend streek de 2019 NASCAR Whelen Euro Series, de Europese NASCAR-klasse, neer op het circuit in het Belgische Zolder. In dat kampioenschap rijdt één oud-Formule 1-wereldkampioen: Jacques Villeneuve. Terugdenkend aan zijn periode in de Formule 1, vroeg Ziggo Sport aan de wereldkampioen van 1997 of de F1-bolides van nu te vergelijken zijn met de bolides uit zijn tijd.

"Nee, het is heel anders. Destijds moesten we niet constant op verschillende knoppen drukken omdat onze engineer dat ons vertelde. Uiteraard zijn het nu nog steeds de coureurs die de wagens besturen, maar soms hebben die wagens meer weg van een laboratorium", zo stelt de Canadees vast.

"In mijn tijd reden we tijdens de race eigenlijk alleen maar kwalificatieronden, zo snel als we konden, maar vandaag de dag moet een coureur brandstof, banden en de motor managen, waardoor ze niet op volle kracht kunnen racen. Voor agressieve coureurs zoals Max Verstappen lijkt me het heel frustrerend om het rustig aan te moeten doen, omdat alles op die manier gespaard kan worden."

Als hij voor het blok wordt gezet om een keuze te maken, dan heerst er bij Villeneuve absoluut geen twijfel. Hij zou de Formule 1 van nu namelijk verkiezen boven elke andere raceklasse die er is: "De Formule 1 is en blijft hartstikke snel. Momenteel zijn de auto's zelfs sneller dan ooit tevoren. Ondanks dat de coureurs zoveel dingen tegelijkertijd moeten managen, zitten ze nog steeds in de allersnelste bolides die er zijn", zo concludeert hij.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin we uitgebreid vooruitblikken op de Grand Prix van Japan.

9 reacties