Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Fernando Alonso

Voorbereiding Alonso van kwaad tot erger: nog meer problemen

Het gaat Fernando Alonso vooralsnog niet voor de wind op de Indianapolis Motor Speedway. De 37-jarige Spanjaard, die een gooi naar de zege in de legendarische Indianapolis 500 wil doen, verloor alweer kostbare trainingstijd. Alonso had te kampen met een kapotte motor.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren Indy

Zodoende kon de tweevoudig wereldkampioen geen rondjes rijden op de derde trainingsdag, die gisteren (donderdag) in de Amerikaanse middag werd gehouden. Alonso moest eerder al grote delen van de eerste én de tweede trainingsdag missen.

Op dinsdag werkte de elektronica in zijn McLaren IndyCar namelijk niet naar behoren, op woensdag smeet de Spanjaard zijn bolide in de muur. Voortvarend ging het daarentegen wel voor Ed Jones, de Brit met het Emiraatse paspoort die in 2017 nog knap derde wist te worden tijdens de Indy 500. Jones noteerde op donderdag namelijk het snelste gemiddelde (op het IMS wordt gerekend in snelheid, in plaats van tijd).

Gil de Ferran, de enkelvoudig winnaar (2003) van de Indianapolis 500 die de inschrijving van Alonso voor McLaren overziet, erkende dat men 'm nu wel begint te knijpen. "Dat we op donderdag niet konden rijden, was niet erg fijn voor ons programma. Echter, nog niets is verloren. Hopelijk kunnen we op vrijdag de hele dag naar hartenlust rijden, om ons voor te bereiden op de kwalificatie van zaterdag."

Alonso reed in totaal nog 'maar' 92 rondjes op de Brickyard. Spencer Pigot, die nog tegen geen enkel probleem is aangelopen, ging in drie testdagen al 302 maal in het rond.

1 reactie