Voorbeschouwing Dakar Rally 2018 etappe 1

06 jan. 2018 11:25 Ruud Dimmers 0 reacties
De Dakar Rally 2018 begint vanmiddag om 14:00 Nederlandse tijd met een korte eerste etappe. Alle deelnemers staan op scherp en iedereen is er klaar voor. Bij de toppers is er een gezonde spanning. Dakar win je niet tijdens deze korte etappe, maar je kan er wel direct tijd verliezen.

Weinig te winnen, maar veel te verliezen in eerste Dakar etappe

De start van de Dakar Rally heeft altijd iets magisch. Het grote deelnemersveld van motoren, auto's, trucks en quads staat vol goede moed aan de start. Een veld met absolute toppers die voor de fabrieksteams rijden, privateers en ook diverse mindere Goden. 

De eerste etappe start om 14:00 Nederlandse tijd en gaat over slechts 31 kilometer. Het is een proloog, maar zal zeker zorgen voor vuurwerk. Wie durft er risico te nemen? Op de korte proef kan je weinig tijd winnen, maar wel veel verliezen. In het verleden zagen we altijd één of meerdere van de favorieten direct in de problemen komen.

Bij de auto's zijn alle ogen gericht op Peugeot, Mini en Toyota. De fabrieksteams gaan uitmaken wie deze Dakar wint, waarbij Peugeot de topfavoriet is. Met rally-legende Sebastian Loeb aan boord beschikt het over een coureur die van meet af aan het gaspedaal diep intrapt. Hij is dan ook een van de grote favorieten voor deze eerste etappe, maar kijk niet raar op als de etappe niet gewonnen wordt door een van de favorieten.

De korte etappe kent direct een verraderlijke afdaling richting het meer. De start is in Lima, de finish is in Pisco. In Nederland kijken we uit naar Bernhard ten Brinke die in zijn Toyota tot een van de kanshebbers behoort. Vanzelfsprekend volgen we de gebroeders Coronel op de voet in hun 'beast'.

Bij de trucks zijn de Kamazzen de grote favoriet, maar ook mannen als Loprais, Villagra, Van den Brink en Van Genugten mogen we niet uitvlakken. De verschillen bij de motoren zullen klein zijn, maar de concurrentie is erg groot in de top. Sunderland, Barreda Bort, Walkner, Price, Svitko en Quintilla zijn de grote namen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen