Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing Formule 1 GP Duitsland: Wie wint de thuisrace, Vettel of Mercedes?

Na slechts één week zonder Grand Prix is het Formule 1-circus neergestreken op het circuit van Hockenheim. De thuisrace voor Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg en het team van Mercedes.

De elfde race van het Formule 1 seizoen 2018 wordt verreden op de Duitse omloop van Hockenheim. Het is voorlopig de laatste thuisrace van Sebastian Vettel en Nico Hülkenberg, want in 2019 staat de Duitse Grand Prix niet op de kalender. Het is overigens niet voor het eerst dat de Grand Prix van Duitsland schittert door afwezigheid. In de laatste jaren wisselden Hockenheim en de Nürburgring de rol van gastheer af, maar de Nürburgring wist in 2013 voor het laatst die verplichtingen na te komen. Voor de laatste GP van Duitsland moeten we dus terug naar 2016. Het bleek voor Red Bull een uiterst succesvolle race met een tweede plaats voor Daniel Ricciardo en een derde voor Max Verstappen. Lewis Hamilton ging er met de zege vandoor op het circuit, dat volgens vele puristen werd ontzield toen de zeven kilometer lange omloop door de bossen tot een simpel Hermann Tilke-baantje werd omgetoverd in 2002.

Max Verstappen werd twee races geleden in Oostenrijk warm onthaald door duizenden oranje geklede fans. Ook in Duitsland kan Max Verstappen ongetwijfeld rekenen op veel steun van het oranjelegioen. De Nederlander is in zijn Red Bull niet de favoriet voor de zege, die rol is weggelegd voor Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. De Ferrari-coureur kan het publiek laten juichen. Met de vorm van de Scuderia zit het wel goed in de laatste races en grootste concurrent lijkt Hamilton te zijn. Mercedes kende problemen in de afgelopen drie races met een dubbele uitvalbeurt en twee startincidenten. Nadat Vettel er met de zege aan de haal ging tijdens de thuisrace van Lewis, zal hij er alles aan doen om het Duitse feestje te verpesten. Grote vraag is of Red Bull beter voor de dag komt dan in Silverstone. Het gebrek aan motorvermogen zal het team ook in Duitsland achtervolgen, maar het team verwacht dat het gat kleiner is dan twee weken geleden. Favorieten en verrassingen volgens Racingnews365.nl Sebastian Vettel Lewis Hamilton Valtteri Bottas Max Verstappen Verrassingen: Nico Hülkenberg (Renault), Charles Leclerc (Sauber) en Sergio Pérez (Force India).

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"