Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing GP Azerbeidzjan 2018: Hoe herpakt Max Verstappen zich?

De vierde race van het Formule 1 seizoen 2018 vindt plaats in Baku, Azerbeidzjan. Het is het eerste stratencircuit waarop de F1-coureurs in actie komen dit seizoen. Na de editie van 2017 verheugen de fans zich op een nieuwe wervelende show.

Baku, you love it, you hate it. Het circuit is bij weinig fans echt populair, omdat het uitstraling en karakter mist. De muren zijn altijd dichtbij, maar de baan is veel breder dan bijvoorbeeld Monaco. In 2016 werd hier voor het eerst een F1-race gereden en toeschouwers waren er nauwelijks te vinden. De fans zagen een draak van een race en er was veel kritiek op de organisatie. Vorig jaar zagen we het tegenovergestelde: een race vol met chaos, actie, spanning en crashes. Diverse coureurs vergaloppeerden zichzelf tijdens de race en het lange rechte stuk van bijna twee kilometer bleek garant te staan voor inhaalacties. Max Verstappen viel in 2017 al vroeg in de race uit met een defect aan zijn Renault-motor. Een podiumplaats ging zo aan zijn neus voorbij. Het meest memorabele incident was natuurlijk de ‘beukactie’ van Vettel die achter de safety car bewust tegen Hamilton aanreed. Uiteindelijk won Ricciardo de race voor Bottas die zelfs terugkwam van één ronde achterstand en de verrassende Lance Stroll.

Dit seizoen zijn Ferrari en Mercedes de grote favorieten. De beide teams ontlopen elkaar nog nauwelijks iets en Vettel rijdt ijzersterk. Ferrari had het momentum in China, maar Baku moet een circuit zijn dat uitstekend past bij Mercedes. Kan Hamilton hier zijn eerste zege van het seizoen behalen? Voor Max Verstappen was het in China wederom uithuilen en opnieuw beginnen. Een mogelijke zege en podiumplaats verdwenen door persoonlijke fouten. Kan een getergde Max Verstappen zich ook mengen in het motorgeweld met zijn minder krachtige Renault-motor? Tijdschema GP Azerbeidzjan 2018 27 april 2018 11:00-12:30 1e Vrije Training 15:00-16:30 2e Vrije Training 28 april 2018 12:00-13:00 3e Vrije Training 15:00-16:00 Kwalificatie 29 april 2018 14:10-16:10 Race Favorieten en verrassingen De top drie van Racingnew365: Lewis Hamilton Sebastian Vettel Kimi Raikkonen Verrassingen: Esteban Ocon (Force India), Nico Hülkenberg (Renault) en Fernando Alonso (McLaren).

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden