Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing GP Bahrein 2018: Neemt Max Verstappen revanche?

De tweede race van het Formule 1 seizoen 2018 vindt plaats in Bahrein. Het is een speciale race, waarbij de race start is bij daglicht en de race finisht onder kunstlicht. Lewis Hamilton en Max Verstappen zullen azen op revanche nadat de GP van Australië niet het gewenste resultaat bracht.

Na de ochtendrace in Australië is het voor de F1-fans deze keer een stuk relaxter. Het hele raceweekend is prima te volgen, waarbij de kwalificatie en de race in de avonduren zijn. De race begint zondag om 17:10 Nederlandse tijd. Het circuit van Bahrein is redelijk geliefd bij de coureurs. De baan kent enkele lange rechte stukken, gevolgd door langzame bochten of langzamere doordraaiers. Door de lay-out van het circuit is inhalen zeker met DRS mogelijk. Op dit type circuit zijn de teams met een Mercedes-motor in het voordeel. Desondanks zagen we vorig jaar een ijzersterke Max Verstappen in actie. Helaas viel de Nederlander uit met remproblemen.

Pirelli heeft de medium, soft en supersoft band meegenomen naar Bahrein. Ondanks de warme temperaturen wordt er geen extreme bandenslijtage verwacht. Vorig jaar liet Red Bull met regelmaat zien dat het uitstekend presteert bij hogere temperaturen. Topfavoriet voor de editie van 2018 is Lewis Hamilton. Hij beschikt met de Mercedes over de krachtigste motor en kwam de afgelopen jaren uitstekend uit de voeten op het Bahrein International circuit. Op dit type circuit waren Mercedes en Hamilton de afgelopen jaren nagenoeg onverslaanbaar. Max Verstappen toonde in Melbourne dat het met de snelheid van de Red Bull wel goed zit. Hij is wel in het nadeel op de rechte stukkken doordat hij de beschikking heeft over de minder krachtigere Renault-motor, maar de racepace van de RB14 is meer dan uitstekend. WK-leider Sebastian Vettel won de editie van 2017 en zal zijn leidende positie willen versterken. In Australië waren de verschillen tussen de topteams erg klein en wij verwachten een spannende race in Bahrein. Tijdschema GP Bahrein 2018 06 april 2018 13:00-14:30 1e Vrije Training 17:00-18:30 2e Vrije Training 07 april 2018 14:00-15:00 3e Vrije Training 17:00-18:00 Kwalificatie 08 april 2018 17:10-19:10 Race Vanzelfsprekend zijn alle trainingen, de kwalificatie en de race live te volgen, inclusief live timing, op Racingnews365.nl Favorieten en verrassingen De top drie van Racingnew365 Lewis Hamilton Max Verstappen Sebastian Vettel Verrassingen: Esteban Ocon (Force India), Romain Grosjean (Haas) en Stoffel Vandoorne (McLaren).

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"