Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing GP Brazilië: zorgt Verstappen wederom voor euforie?

De op één na laatste race van het Formule 1-seizoen 2018 wordt verreden op Interlagos, wat letterlijk ‘tussen de twee meren’ betekent. Het Braziliaanse circuit nabij de Braziliaanse miljoenenstad São Paulo is onmisbaar op de Formule 1-kalender.

Onmisbaar, maar niet onomstreden. Het circuit ligt gelegen tussen de favela’s en criminaliteit is er aan de orde van de dag. In het verleden hebben rijders én teampersoneel te maken gehad met bedreigingen en geweld. Het heeft Force India er al toe gebracht de veiligheidsmaatregelen te verhogen. Het Autódromo José Carlos Pace is desondanks al decennialang het thuis van de Braziliaanse GP. Ayrton Senna himself kreeg er het thuispubliek al op de banken en is er nog altijd immens populair. Het circuit geniet zelf, met alle natuurlijke hoogteverschillen en de diversiteit aan bochten, ook een zekere populariteit onder fans én coureurs. Interlagos was het ook het toneel van de beste race van Max Verstappen ooit. In 2016 reed hij in de stromende regen alles en iedereen zoek en de vergelijking met Senna was snel gemaakt. Iemand die Senna statistisch gezien in velerlei opzichten is gepasseerd is Lewis Hamilton. De kersvers wereldkampioen heeft niks meer te bewijzen in 2018, wat mogelijk de kansen voor Valtteri Bottas om er eens met de overwinning vandoor te gaan, vergroot.

Het is sowieso een race waarbij de grootste (individuele) belangen geen grote rol meer spelen. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zijn verlost van de druk van de titelstrijd en kunnen eigenlijk vrijuit racen. Ja, er moet nog een constructeurstitel worden binnen geharkt door Mercedes, maar dat lijkt slechts een formaliteit te zijn. In het middenveld rijdt mogelijk een aantal jongens rond dat zich nog wel bewijzen met het oog op 2019. Denk daarbij aan een Sergey Sirotkin, een Brendon Hartley en in zekere zin ook een Esteban Ocon. Het boek van 2018 is nog niet helemaal uit, maar het boek van 2019 wordt al volop geschreven. Omdat Interlagos wordt beschouwd als een powercircuit, zeker gezien het stuk heuvelopwaarts richting startfinish, mag Max Verstappen normaal gesproken geen kansen op de overwinning worden toegedicht. Niet zoals in Mexico althans. Maar aan de andere kant, wie weet wat er mogelijk is nu de angel uit het kampioenschap is getrokken. Zelf stelde hij het als volgt: "Alles is mogelijk in Brazilië." Favorieten volgens Racingnews365.nl: Sebastian Vettel Lewis Hamilton Max Verstappen Verrassingen: Sergio Perez Fernando Alonso Nico Hülkenberg

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"