Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing GP Canada: Alle ogen zijn op Max Verstappen gericht

De Grand Prix van Canada is vaak een race met spektakel en een onvoorspelbaar raceverloop. Voor Max Verstappen is er veel aan gelegen om Canada te verlaten met een podiumplaats.

De zevende race van het Formule 1-seizoen 2018 wordt verreden op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. Hier worden lange rechte stukken afgewisseld met tal van chicanes. De rechte stukken zijn in het nadeel van de Red Bull van Max Verstappen, maar de RB14 gaat uitstekend door de chicanes en hairpins. Wordt het eindelijk het weekend van Max? De race start om 20:10 uur Nederlandse tijd. De race staat vaak bol van de spanning en is daarom geliefd bij fans én coureurs. De Grand Prix van Canada wordt verreden op het kunstmatige eiland Île Notre-Dame in de Canadese miljoenstad Montreal. De baan is beroemd en berucht om die ene, meedogenloze chicane die uitmondt in ‘the Wall of Champions’. Het is een muur die heel wat ongelukkige kampioenen heeft mogen verwelkomen.

Waar je voorheen zou zeggen dat de teams met veel vermogen en een hoge topsnelheid automatisch favoriet zijn, zijn die verschillen tegenwoordig niet meer allesbepalend. Lewis Hamilton won echter de laatste drie edities en is de absolute favoriet. Vorig jaar deed Max Verstappen in de race weer van zich spreken. Hij schoot bij de start direct van de vijfde naar de tweede plaats, maar lang kon hij niet genieten van zijn uitzicht op het podium. Technische problemen zorgde ervoor dat hij zijn RB13 langs de kant moest stilzetten. Genoeg ruimte voor verbetering dit jaar dus. Favorieten en verrassingen volgens Racingnews365 Lewis Hamilton Sebastian Vettel Max Verstappen Verrassingen: Esteban Ocon (Force India), Nico Hükenberg (Renault) en Sergio Perez (Force India).

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi