© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorbeschouwing GP Italië: Trakteert Max Verstappen ons op een inhaalshow?

30 aug. 2017 10:32 Wanda Bisschop 2 reacties
Na de Kwalitatief Uitermate Teleurstellende GP van België krijgen Max Verstappen en zijn duizenden fans amper tijd om bij te komen. Dit weekend staat namelijk al de dertiende race van dit Formule 1 seizoen op de kalender. De GP van Italië is tevens de laatste race in Europa voor het F1 circus afreist naar Azië en (Zuid- )Amerika.

Max Verstappen incasseert de nodige gridstraffen op Monza

© Red Bull Contentpool

De GP van Italië

De temperamentvolle Italianen kunnen dit weekend hun lol op. Hun Vettel reist namelijk als klassementsleider af naar het Autodrome Nazionale Monza en geldt als de torenhoge favoriet voor de zege op het thuiscircuit van Ferrari.

Het circuit staat bekend als één van de snelste banen van de kalender. Door de hoge topsnelheden is elk rondje voor de coureurs op het randje. Doordat de gemiddelde snelheid boven de 250 km/u uitkomt, wordt het circuit erg smal waardoor het er goed fout kan gaan. Dat is ook wat racen op Monza zo spannend maakt. Door de relatief korte duur van de race lijkt het in zekere zin op een sprintwedstrijd. Slechts 53 rondjes worden er verreden op een baan waarbij elk rondje nog geen 6 km lang is.

Pirelli neemt naar Italië de mediums, de softs en de supersofts mee. Doordat de ultrasofts deze keer niet is geselecteerd zien we weinig verrassingen bij de teams. Alle teams hebben slechts één setje van de verplichte medium compound besteld maar deze blijft waarschijnlijk ongebruikt. De meeste teams, waaronder ook Red Bull, hebben gekozen voor tien setjes van de supersofts. Alleen Mercedes, Force India en Haas F1 hebben er eentje minder tot hun beschikking.

Wint Ferrari eindelijk haar thuisrace?

Inmiddels is het maar liefst zeven jaar geleden dat de Tifosi konden juichen voor een overwinning van hun team. In 2010 zorgde niemand minder dan Fernando Alonso voor een rood feestje op het circuit van Monza.

Ondanks dat het dus al een tijdje is geleden dat Ferrari haar thuisrace won, lijken ze dit weekend een serieuze gooi te doen naar de overwinning. Ferrari voelt zich dit Formule 1 seizoen op elke baan goed en komt ongetwijfeld ook op het thuiscircuit deze keer goed voor de dag. Juiste de lage downforceafstelling gecombineerd met de supersofts maakt Ferrari extra gevaarlijk. In tegenstelling tot concurrent Mercedes beschikt Ferrari namelijk over een setje extra supersofts.

Dankzij de overwinning van Hamilton op Spa is de voorsprong van Vettel geslonken tot slechts zeven punten. De strijd om de wereldtitel is dan ook nog lang niet beslecht. Wel kan Vettel zichzelf een enorme dienst bewijzen door de Tifosi eindelijk weer eens te laten juichen. Of verrast Kimi Raikkonen iedereen? Zijn laatste overwinning dateert uit 2013 toen hij de openingsrace in Australië won voor het team van Lotus.

Wat kan Max Verstappen vanuit de achterhoede?

Dat Red Bull op Monza gridstraffen ging incasseren, hing al langere tijd in de lucht. Zowel Verstappen als Ricciardo staan wat dat betreft op scherp en aangezien de verwachtingen voor Monza niet bepaald hoog zijn, is het dan ook logisch om hier de gridstraffen te pakken.

Over het algemeen geldt vaak dat als Max Verstappen weinig van een race verwacht dat hij dan uitgerekend de show steelt. Wat dat betreft is het voor de kijker misschien niet eens zo slecht dat Verstappen vanuit de achterhoede moet starten. Inhaalmogelijkheden zijn er namelijk wel degelijk op het snelle circuit van Monza waardoor een puntenfinish zeker mogelijk is.

Het podium lijkt verder weg dan ooit voor onze landgenoot maar met een mooie inhaalrace zijn we ook al erg blij!

Tijdschema GP van Italië

 01 september 2017

  • 10:00-11:30 1e Vrije Training
  • 14:00-15:30 2e Vrije Training

 02 september 2017

  • 11:00-12:00 3e Vrije Training
  • 14:00-15:00 Kwalificatie

 03 september 2017

  • 14:00-16:00 Race

Vanzelfsprekend zijn de trainingen, kwalificaties en race live te volgen op Racingnews365.nl

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen