© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorbeschouwing GP Maleisië: Haalt Max Verstappen eindelijk zijn gram?

27 sep. 2017 11:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Twee weken geleden in Singapore waren alle ingrediënten aanwezig voor een echte race van Max Verstappen. Een tweede startplek en regen, het kon haast niet mooier. Helaas hadden we toen even buiten de beide Ferrari's gerekend. Gelukkig zijn er dit weekend in Maleisië opnieuw volop kansen voor Max Verstappen!

Max Verstappen kansrijk voor topklassering in Maleisië

De GP van Maleisië

De GP van Maleisië staat sinds 1999 op de formule 1 kalender. Nu na 18 jaar maken we ons op voor de laatste editie van deze race. Net als in Singapore is ook Maleisië een zware race voor de coureurs en hun teams. De temperaturen zijn hoog en datzelfde geldt voor de luchtvochtigheid. Het wordt dan ook opnieuw afzien voor de coureurs.

In het verleden hebben we al vaak een regenrace gezien in Sepang en ook voor aankomend weekend zijn de weergoden Verstappen goed gezind.

Het Sepang International Circuit telt slechts 14 bochten waarbij elke ronde zo'n 5,5 km lang is. In totaal leggen de heren 56 rondjes af.

Pirelli neemt voor dit weekend de mediums, de softs en de supersofts mee. De supersofts zijn dit weekend duidelijk populair bij alle teams waarbij het opvallend is dat Max Verstappen en de beide Ferrari coureurs hiervan maar liefst 9 setjes hebben besteld. Hamilton en Bottas moeten het doen met slechts 7 setjes van de supersofts.

Wordt het vier op een rij voor Hamilton of toch Red Bull?

Na de zomerstop heeft Hamilton alle races tot nu toe gewonnen. De Brit heeft duidelijk zijn plezier in het racen weer gevonden en is in de vorm van zijn leven. Uitgerekend het feit dat Mercedes er met de overwinning in Singapore vandoor ging, heeft het team ongetwijfeld een flinke boost gegeven.

Dit heeft er toe geleid dat hij op dit moment een voorsprong heeft van maar liefst 28 punten op zijn grootste rivaal Sebastian Vettel. Vettel bewees zichzelf in Singapore bepaald geen goede dienst en aast ongetwijfeld op revanche om iets van zijn achterstand af te knabbelen.

Echter, zowel Mercedes als Ferrari houden ongetwijfeld opnieuw de verrichtingen van Red Bull in de gaten. Ondanks dat het circuit vele lange rechte stukken kent, komt Red Bull altijd goed voor de dag in Sepang. Sterker nog, sinds 2010 was er geen ander team dat meer overwinningen boekte in Maleisië dan Red Bull!

Natuurlijk zijn we ook heel benieuwd naar de verrichtingen van debutant Pierre Gasly. Hij neemt het stoeltje bij Toro Rosso over van Daniil Kvyat die voor de tweede keer in zijn carrière door Red Bull aan de kant wordt geschoven.

Wat kan Max Verstappen in Maleisië?

Verstappen viert deze zaterdag zijn twintigste verjaardag in Sepang en een goede kwalificatie is natuurlijk een leuk cadeautje! Tijdens de laatste twee kwalificaties noteerde onze landgenoot steeds de tweede tijd. Ook in Maleisië zou het zomaar eens zijn kant op kunnen vallen, tenslotte heeft hij dit seizoen wel bewezen dat hij ijzersterk is tijdens de kwalificatie. In het onderlinge kwalificatieduel met Ricciardo leidt hij met maar liefst 10 tegen 4.

Ook in de race heeft Verstappen absoluut kansen. Vorig jaar vocht hij bochten lang een gevecht op het scherpst van de snede uit met zijn teamgenoot. Uiteindelijk trok Ricciardo aan het langste eind en ging de Australiër er met de overwinning vandoor en werd Verstappen tweede. We roepen het natuurlijk al het hele seizoen maar het geluk moet een keer de kant van Verstappen oprollen en dat zou zomaar in Maleisië kunnen gebeuren!

Tijdschema GP Maleisië

Het wordt vroeg uit de veren dit weekend want de race begint op zondag al om 9 uur 's ochtends. Zie hieronder de overige tijden.

 29 september 2017

  • 05:00-06:30 1e Vrije Training
  • 09:00-10:30 2e Vrije Training

 30 september 2017

  • 08:00-09:00 3e Vrije Training
  • 11:00-12:00 Kwalificatie

 01 oktober 2017

  • 09:00-11:00 Race

Vanzelfsprekend zijn de trainingen, kwalificaties en race live te volgen op Racingnews365.nl

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen