© Red Bull Racing Twitter

Nieuwsoverzicht

Voorbeschouwing GP Monaco: Pakt Verstappen zijn eerste zege in het prinsendom?

23 mei 2018 18:44 Ruud Dimmers 0 reacties
De Grand Prix van Monaco is de meest prestigieuze Formule 1-race van het jaar. In de smalle straten van Monte-Carlo zijn alle ogen dit weekend gericht op Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Red Bull torenhoog favoriet voor GP Monaco

De zesde race van het Formule 1-seizoen 2018 wordt verreden in de smalle straten van Monaco. De race in het prinsdom is wereldwijd de meeste bekende Formule 1-race van de kalender. 

De Grand Prix van Monaco staat bekend om de glitter en glamour. Zo spectaculair als het er buiten de baan soms aan toe gaat, zo saai is het vaak op de baan. Inhalen is er nagenoeg onmogelijk, waardoor de race vaak een kwestie van treintje rijden is. De fraaie locatie maakt veel goed, maar lang niet alles.

Motorvermogen is van ondergeschikt belang in Monaco. Een goed chassis en een flinke portie downforce kan je daarentegen wel naar voren helpen. En juist dat gegeven maakt Red Bull favoriet voor de zege op zondag. Alle ogen zijn gericht op Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Max Verstappen liet in het verleden al zien verschrikkelijk snel te zijn op het circuit van Monaco. De muren zijn echter nooit ver weg en ieder foutje wordt medogenloos afgestraft. Verstappen maakte er meer dan eens kennis mee in de voorbije jaren. Laat Max zijn foutjes achterwege, dan is hij misschien wel de favoriet voor de zege.

Concurrentie komt natuurlijk van teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër werd tweede in 2016, maar liep de zege slechts mis door een pitstopblunder van Red Bull. Vorig jaar eiste hij de derde plaats op. Het team van Ferrari vernederde in 2017 de rest van het veld en behoort samen met Red Bull tot de topfavorieten. Bij Mercedes positioneert men zichzelf in een underdog rol na de matige Grand Prix van vorig seizoen.

Opvallend is dat Vettel en Hamilton slechts twee keer de GP van Monaco op hun naam wisten te schrijven. Met name Hamilton gaat vaak niet erg lekker op het circuit.

In het middenveld wordt veel verwacht van mannen als Carlos Sainz en Fernando Alonso. Beiden presteerden de afgelopen jaren uitstekend in de smalle straten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen