© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorbeschouwing GP Singapore: Spektakel in de verlichte straten

12 sep. 2017 11:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De Grand Prix van Singapore is alweer de veertiende race van het seizoen. Op het prachtige stratencircuit Marina Bay racen de coureurs onder kunstlicht. Een stratencircuit waarop we ieder jaar weer een prachtige race zien. Wat brengt de editie van 2017?

Sebastian Vettel is erop gebrand om de leiding in het WK te heroveren op Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur zegevierde op Italiaanse bodem en deed de tifosi extra veel pijn door zout in de wonden te strooien met de opmerking: ‘Mercedes power is nog altijd beter dan Ferrari power’

Het stratencircuit van Singapore lijkt een kolfje naar de hand voor Ferrari te zijn. Mede door de langere wielbasis heeft Mercedes het dit seizoen erg lastig op de bochtige circuits, zoals eerder bij de GP's van Monaco en Hongarije. Ferrari scoorde in beide races een 1-2 en is ook in Singapore de grote favoriet. 

Red Bull heeft veel vertrouwen in een goed resultaat. Het team van Max Verstappen heeft de RB13 voorzien van de nodige nieuwe onderdelen, die de kans op succes moeten vergroten. Op Singapore is de kwaliteit van het chassis belangrijker dan het motorvermogen. Dit biedt kansen voor de Nederlander die inzet op een podiumplaats.

In tegenstelling tot in Monaco kunnen de coureurs wel inhalen in Singapore. Het circuit is breder en heeft liefst 23 bochten. Inhalen is niet zonder risico en mede daardoor zien we ieder jaar de safety car op de baan. Voor de coureurs is de GP van Singapore een van de zwaarste races van het seizoen, door de combinatie van de hitte en de hoge luchtvochtigheid.

Wie gaat er dit seizoen met de zege aan de haal? Slaat Vettel direct hard terug of kan Red Bull verrassen? Ricciardo werd de afgelopen twee seizoen steeds tweede en droomt van een zege. Max Verstappen is erop gebrand om eindelijk weer op het podium te staan. Wordt het zondag eindelijk zijn dag?

Tijdschema GP Singapore 2017

SessieDatumTijd (NL)
Eerste vrije trainingvrijdag 15 september 201710:30 - 12:00
Tweede vrije trainingvrijdag 15 september 201714:30 - 16:00
Derde vrije trainingzaterdag 16 september 201712:00 - 13:00
Kwalificatiezaterdag 16 september 201715:00 - 16:00
Racezondag 17 september 201714:00 - 16:00


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen