Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing GP Spanje: De wederopstanding van Max Verstappen en Red Bull?

Het Formule 1-circus is eindelijk aanbeland in Europa. Op het circuit van Barcelona wordt op 13 mei de GP van Spanje verreden. Voor Max Verstappen en Red Bull wordt het de kans om zich te revancheren na het debacle in Baku.

De vijfde race van het Formule 1 seizoen 2018 wordt verreden in Spanje. De Grand Prix is al decennialang een vaste waarde op de Formule 1-kalender. De eerste Europese Grand Prix van het seizoen staat in het teken van een woord: upgrades. Alle teams brengen volop nieuwe onderdelen mee naar Barcelona. Grote vraag is of de nieuwe onderdelen ook de gedroomde stap voorwaarts opleveren. De race start zoals de meeste Europese races om 15.10 uur. Het Circuit de Barcelona kennen de teams vanwege het vele testwerk aldaar als hun eigen broekzak. Mede hierdoor waren de races in het verleden lang niet altijd even enerverend in Barcelona. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, zoals de regenrace in 1996 toen Schumacher het veld declasseerde.

Vorig jaar knokten Vettel en Hamilton voor de zege, waarbij het de Mercedes-coureur was die de sterkste was. Max Verstappen viel na een touche in de openingsronde van de race vorig jaar direct uit. Dit jaar zal dat duel voortgezet worden, waarbij Red Bull hoopt dat het met hun upgrade echt voet aan de grond kan krijgen in de top. Met slechts één podiumplaats in vier races ligt de druk op het team van Verstappen en Ricciardo. Interessant om te zien is hoe McLaren en thuisfavoriet Fernando Alonso het doen. McLaren reist naar eigen zeggen met de definitieve versie van de MCL33 af naar Spanje. Een B-spec van de auto die flink onder handen is genomen. Voor Max Verstappen zal het niet moeilijk worden zijn prestaties van vorig jaar te overtreffen. Ervan uitgaande dat hij de eerste bocht overleeft, moet hij op het technische circuit van Barcelona zeker in racetrim goed mee kunnen komen met de Ferrari- en Mercedes-concurrenten. De Nederlander heeft na zijn teleurstellende seizoensstart behoefte aan een podiumplaats en een weekend zonder problemen. Favorieten en verrassingen volgens Racingnews365.nl Sebastian Vettel Lewis Hamilton Max Verstappen Verrassingen: Sergio Perez (Force India), Carlos Sainz (Renault) en Fernando Alonso (McLaren)

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"