Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing GP Oostenrijk: Kan Red Bull schitteren voor het thuispubliek?

De negende race van het Formule 1 seizoen 2018 wordt verreden op de Red Bull Ring. Het is het domein van het team van Max Verstappen en dus zal Red Bull erop gebrand zijn goed te presteren.

De Grand Prix van Oostenrijk wordt gereden op één van de kortere circuits van de F1-kalender. Het is met tien bochten sowieso het circuit met de minste bochten. De baan ligt prachtig gelegen in de bergen van de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken, waardoor het gekenmerkt wordt door flinke hoogteverschillen. De lange rechte stukken van de Red Bull worden afgewisseld met hairpins en een snel en vloeiend infield-gedeelte. Het maakt dat topsnelheid belangrijk is, maar dat je juist in die snelle bochten ook over genoeg downforce wilt beschikken.

Sinds de terugkeer van de race in 2014 won Mercedes alle edities van de Oostenrijkse Grand Prix. Toch is Mercedes niet automatisch de favoriet, want Ferrari en Sebastian Vetttel lijken minstens even sterk. Het kan wel eens heel spannend worden, zeker als ook Red Bull een duit in het zakje kan doen. Voor Max Verstappen is het zoals gezegd een soort van thuisrace. Niet alleen Red Bull is van Oostenrijkse origine, maar naast de baan staat ook sinds enkele jaren de Max Verstappen-tribune. De fans aldaar zullen proberen Verstappen naar het podium te schreeuwen wat hij eerder in 2016 al zag. Favorieten en verrassingen volgens Racingnews365.nl Lewis Hamilton Sebastian Vettel Valtteri Bottas Verrassingen: Romain Grosjean (Haas), Pierre Gasly (Toro Rosso) en Esteban Ocon (Force India).

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'