Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing: Max Verstappen gaat voor drie op een rij bij GP Amerika

Sinds zijn zege in Maleisië en zijn welverdiende tweede plaats in Japan zijn alle ogen weer gericht op Max Verstappen. De Nederlander heeft eindelijk het geluk aan zijn zijde en direct scoort hij de ene na de andere podiumplaats. Ook in Amerika liggen er voor onze landgenoot kansen. Maar misschien nog wel belangrijker: wat voor rol gaat Verstappen spelen in de titelstrijd?

De Formule 1 GP van Amerika Pas sinds 2012 wordt de Amerikaanse Formule 1 race verreden op het Circuit of the Americas in Austin. Daarvoor waren onder meer Indianapolis, Dallas, Detroit en Long Beach al het decor voor een Formule 1 race. Het Circuit of the Americas, kortweg COTA genoemd, is bij het merendeel van de coureurs vrij geliefd. Het circuit staat bekend om zijn 'old school' karakter met de nodige hoogteverschillen. Daarnaast biedt het volop inhaalmogelijkheden. Vooral de slinger van maar liefst acht bochten achter elkaar maakt van het circuit een echte blikvanger. In totaal kent het circuit 20 bochten en bedraagt het totale hoogteverschil op Circuit of the Americas maar liefst 41 meter. De coureurs zullen in totaal 56 rondjes afleggen en elke ronde is zo'n 5,5 km lang. Pirelli heeft voor de GP van Amerika de softs, de supersofts en de ultrasofts ter beschikking gesteld. Normaal heeft de ultrasofts een paarse wang maar speciaal voor de GP van Amerika heeft Pirelli gekozen voor de kleur roze voor de ultrasofts. Op deze manier wil Pirelli aandacht vragen voor de maand waarin onderzoek naar de bestrijding van borstkanker centraal staat.

Beslist Lewis Hamilton het kampioenschap? De drievoudig wereldkampioen verschijnt in Austin met maar liefst een voorsprong van 59 punten op Vettel aan de start. In theorie kan Hamilton in Austin dan ook zijn vierde wereldtitel pakken en de voortekenen zijn wat dat betreft gunstig voor de Brit. Hamilton stond namelijk vijf keer aan de start in Austin en won maar liefst vier keer. Zijn aartsrivaal, Sebastian Vettel, won slechts één keer op het Circuit of the Americas en wel de editie van 2013. De Duitser reed toen trouwens nog in dienst van Red Bull Racing. Vooral voor Vettel staat er veel op het spel in Austin. Om de titelstrijd spannend te houden, kan Vettel zich geen misstap meer veroorloven. Zet Max Verstappen zijn opmars voort? Na alle pech lijkt Max Verstappen eindelijk het tij te hebben gekeerd. Met een sublieme inhaalactie op Vettel in Japan deed de Nederlander weer duidelijk van zich spreken. Ook in Amerika heeft hij kansen op een podiumplaats. Weliswaar komen de Bulls nog steeds tekort tijdens de kwalificatie maar de racepace op zondag zorgt ervoor dat Red Bull zich weer kan meten met Mercedes en Ferrari. Wat dat betreft kan Verstappen weleens een sleutelrol gaan spelen in de titelstrijd. De Nederlander kan vrij racen terwijl zowel Hamilton als Vettel moeten oppassen. Vooral Vettel is een gewaarschuwd man en weet dat hij met de Nederlander in zijn spiegels moet oppassen. Dat Verstappen goed uit de voeten kan op het snelle bochtencircuit van Austin bewees hij al tijdens zijn debuutjaar. Hij bracht zijn Toro Rosso toen als vierde over de streep. Vorig jaar eindigde zijn race echter in mineur vanwege een probleem met zijn versnellingsbak. Net als Hamilton heeft ook Verstappen het zogenaamde momentum te pakken. De GP van Amerika zou zomaar de derde podiumplek op rij voor onze landgenoot kunnen worden! Tijdschema GP van Amerika Sla maar vast wat te drinken en te knabbelen in, want de GP van Amerika wordt in de avonduren verreden! 20 oktober 2017 17:00-18:30 1e Vrije Training 21:00-22:30 2e Vrije Training 21 oktober 2017 18:00-19:00 3e Vrije Training 23:00-00:00 Kwalificatie 22 oktober 2017 21:00-23:00 Race Ook dit raceweekend kun je alle ins en outs weer volgen via onze live-blog!

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China