Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorlopige Formule 1-kalender voor 2019 bekend

Het Formule 1-seizoen van 2019 start een week eerder en eindigt een week later dan dat het geval is in 2018. De Grand Prix van Australië staat gepland voor 17 maart 2019, het seizoensslot op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi zal plaatsvinden op 1 december van dat jaar. De Hockenheimring is zoals verwacht inbegrepen op de 21 races tellende voorlopige kalender.

Komend seizoen zal de duizendste Formule 1-race worden gereden. Er wordt echter geen historische baan aangedaan om het feit te vieren: het Chinese Shanghai fungeert als gastheer voor dit mooie feit. Slechts Mexico en de Verenigde Staten hebben van plaats geruild.

De voorlopige kalender, die nog door de keuring van de World Motor Sports Council moet: Grand Prix van Australië, 17 maart Grand Prix van Bahrein, 31 maart Grand Prix van China, 14 april Grand Prix van Azerbeidzjan, 28 april Grand Prix van Spanje, 12 mei Grand Prix van Monaco, 26 mei Grand Prix van Canada, 9 juni Grand Prix van Frankrijk, 23 juni Grand Prix van Oostenrijk, 30 juni Grand Prix van Groot-Brittannië, 14 juli Grand Prix van Duitsland, 28 juli Grand Prix van Hongarije, 4 augustus Grand Prix van België, 1 september Grand Prix van Italië, 8 september Grand Prix van Singapore, 22 september Grand Prix van Rusland, 29 september Grand Prix van Japan, 13 oktober Grand Prix van Mexico, 27 oktober Grand Prix van de Verenigde Staten, 3 november Grand Prix van Brazilië, 17 november Grand Prix van Abu Dhabi, 1 december

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'