Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Voormalig adviseur Ricciardo eist tien miljoen pond van coureur

Daniel Ricciardo kan zich opmaken voor een rechtszaak. Zijn voormalig adviseur Glenn Beavis claimt miljoenen van de Renault-coureur wegens contractbreuk.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault F1

Daniel Ricciardo en Glenn Beavis werkten jarenlang samen, maar aan die samenwerking kwam eind vorig jaar ten einde. De voormalig adviseur claimt nu tien miljoen pond, die volgens Beavis aan hem verschuldigd zijn als commissie voor de deal met Renault en enkele andere deals.

Beavis behartigde met zijn bedrijf Sivana Sports International FZE de belangen van de F1-coureur op commercieel en marketingtechnisch gebied. Volgens Beavis heeft hij recht op een commissie van 20 procent over het basissalaris van de Australiër. Daarnaast claimt hij recht te hebben op diverse overige gemaakte kosten, waaronder de kosten voor de superlicentie en een autovergoeding.

Volgens Autosport kreeg Beavis vanaf 2014 een vaste vergoeding van 225.000 pond voor zijn werkzaamheden, plus een commissie van 20 procent over nieuwe deals die gesloten werden door Beavis, dan wel Whitedunes (het bedrijf van Ricciardo red.). In december 2018 zegde Ricciardo de samenwerking met zijn adviseur op, maar deze claimt nog miljoenen van hem tegoed te hebben van de Renault-deal te meer omdat hij naar eigen zeggen verantwoordelijk is voor de totstandkoming van de deal. De samenwerking werd pas officieel beëindigd op 7 maart 2019.

De claim van 10 miljoen pond zou onder meer 20 procent van de deal inhouden, wat betekent dat Ricciardo aanzienlijk meer verdiend dan 20 miljoen dollar per jaar. De claim van Beavis omvat niet alleen de 20 procent van het salaris van de F1-coureur, maar de voormalig adviseur stelt dat hij nog commissie moet ontvangen van diverse andere deals.

13 reacties

    Verstappen Nederlander kruipt voor het eerst in 2020 achter het stuur